Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een lijst met veelgestelde vragen!

Wordt er ook met wachtlijsten gewerkt als de deelnemerslimiet is bereikt?
Nee, de organisatie werkt niet met reserve-/wachtlijsten. En er is ook op de dag van het evenement GEEN mogelijkheid tot inschrijven.

Ik heb nog geen bevestiging gekregen van mijn inschrijving?
Alle individuele deelnemers krijgen per email een bevestiging, zorg dus dat je een goed e-mailadres invult. De inschrijving is pas definitief als er een betaling heeft plaatsgevonden.

Wat kost deelname?
Deelname aan de Salverda 4 Engelse Mijlen kost 19,50 euro. En een startbewijs voor de Scania Halve Marathon kost 32,50 euro.

Hoe kan ik betalen?
Betaling geschiedt direct bij inschrijving via iDEAL. Eenmaal ingeschreven is restitutie van inschrijfgelden NIET mogelijk.

Wat is de minimale leeftijd om deel te mogen nemen?
Deelname aan de Scania Halve Marathon is voor eigen risico. Deelnemers jonger dan 18 jaar mogen niet deelnemen aan de Halve Marathon. Deelnemers jonger dan 12 jaar mogen niet deelnamen aan de 4 Engelse Mijlen.

Kan ik mijn deelname annuleren?
Nee, je deelname is bij inschrijving en betaling definitief.

Op welke wijze wordt mijn tijd geregistreerd?
Voor de tijdregistratie wordt gebruik gemaakt van de MYLAPS BibTag. Achter op het startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van tijden heel eenvoudig: je dient alleen het startnummer correct te dragen. Na afloop van de wedstrijd is het niet nodig om de BibTag in te leveren. Je mag het startnummer met tag als herinnering bewaren!

Wanneer ontvang ik mijn startnummer?
Het startnummer wordt uiterlijk een week van te voren per post toegestuurd. Gebruik speldjes (worden niet meegeleverd) of bestel de BibBits bij inschrijving om op de hoekpunten het startnummer te bevestigen en doorboor de tag niet.

Ik heb geen startnummer ontvangen
Dan heb je waarschijnlijk een fout gemaakt in het adres bij het inschrijven. Er is een mogelijkheid dat je nummer op ons op het retouradres terecht komt, deze kan je dan afhalen bij Brainz op de dag zelf tussen 17.00-19.00 uur. Is dat niet het geval, dan kan op locatie je eerder toegekende startnummer worden geblokkeerd en krijg je een nieuw startnummer toegewezen.

Hoe kan ik mijn startnummer verkopen en overdragen?
Vanaf moment van inschrijving tot 1 mei is het mogelijk om jouw startnummer over te dragen. In de bevestigingsmail die je hebt ontvangen na je inschrijving, vind je een link. Met deze link kun je gegevens wijzigen en een nieuwe persoon koppelen aan jouw ticket. Je hebt alleen het mailadres nodig van de persoon die jouw ticket overneemt. De nieuwe deelnemer krijgt een link voor het invullen van zijn / haar gegevens en betaalt € 5,- wijzigingskosten. De verkoop van het ticket zelf dienen jullie onderling te regelen. Dit is de enige toegestane manier om jouw startnummer over te dragen. Wedstrijdnummers zijn niet overdraagbaar.

Wanneer kan ik mijn startnummer overdragen?
Dit kan tot 1 mei. Vanaf 1 mei kan dit alleen op de dag zelf op locatie bij Brainz (Lubeckplein 68) tussen 17:00 – 19:00 uur. Kosten voor het overdragen zijn € 5,- en dienen per pin te worden voldaan. Op het startnummer zal de naam van de originele deelnemer, maar komt de deelnemer wel onder zijn/haar naam in de uitslagen lijst. Wedstrijdnummers zijn niet overdraagbaar.

Zijn er kosten verbonden aan het overschrijven/overdragen?
Voor de overdracht wordt € 5,- in rekening gebracht. Tot 1 mei kan dit via de inschrijflink en verloopt dit via iDEAL. Na 1 mei kan dit op locatie bij Brainz, Lubeckplein 68 en wordt de betaling per pin voldaan.

Kan ik als businessrunner of scholier ook mijn startnummer overdragen?
Dit kan tot 1 mei alleen worden gewijzigd door de contactpersoon van het desbetreffende bedrijf of de school. Daarna is dit niet meer mogelijk.

Op welke wijze wordt mijn tijd geregistreerd?
Voor de tijdregistratie wordt gebruik gemaakt van de MYLAPS BibTag. Achter op het startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van tijden heel eenvoudig: je dient alleen het startnummer correct te dragen. Na afloop van de wedstrijd is het niet nodig om de BibTag in te leveren. Je mag het startnummer met tag als herinnering bewaren!

Ontvang ik na het overschrijven een nieuw startnummer?
Na de overdracht na 1 mei wordt door de organisatie geen nieuw startnummer opgestuurd. De deelnemers dienen onderling te zorgen dat het startnummer bij de juiste (nieuwe) deelnemer terecht komt, want het is namelijk niet mogelijk om hiervoor een adreswijziging door te geven.

Ik woon niet in Nederland. Wordt mijn startnummer ook opgestuurd?
Nee, er worden geen startnummers naar het buitenland gestuurd. Jij kunt jouw startnummer op zaterdag 08 juni tussen 17.00 en 19.00 uur ophalen bij Brainz (Lübeckplein 68).

Waar is de start?
De Salverda 4 Engelse Mijlen start om 19.00 uur voor wedstrijdlopers en business runners op de Koggelaan. Om 19.15 uur valt het startschot voor recreanten van de 4 Engelse Mijlen en de Heroes Run. Exact een uur later (20.15 uur) start op dezelfde plek de Scania Halve Marathon. De Halve Marathon gaat van de Koggelaan via de Van Karnebeekstraat(bus)tunnel naar een parcours van drie ronden in de stad.

Waar is de finish?
De finish is op de Grote Markt en sluit om 23.00 uur. Het parcours is KNAU/IAAF gecertificeerd.

Wat is de tijdslimiet voor de Scania Halve Marathon?
Om 22.15 uur sluit op de Grote Markt de doorgang voor de laatste ronde. Je dient dus voor die tijd te beginnen aan jouw laatste ronde van ruim 6 kilometer. De finish sluit om 23.00 uur. Dit in verband met de veiligheid die na dit tijdstip niet meer te garanderen valt vanwege het toestromende uitgaansverkeer.

Kan ik nog wisselen van afstand?
Diegenen die zich hebben ingeschreven voor de Scania Halve Marathon kunnen zich tot 1 mei 17.00 uur via het een e-mail aan inschrijvingen@halvemarathonzwolle.nl – kosteloos – overschrijven naar de Salverda 4 Engelse Mijlen. Na 1 mei kan dit op de dag zelf tussen 17.00-18.00 bij Brainz, Lübeckplein 68 en betaal je €5,- wijzigingskosten. Bij overschrijving vindt geen restitutie plaats van het teveel betaalde inschrijfgeld. Overschrijven van de Salverda 4 Engelse Mijlen naar de Scania Zwolse Halve Marathon is niet mogelijk!

Waar kan ik parkeren?
Gratis parkeren is mogelijk bij Hogeschool Windesheim, Campus 2-6 in Zwolle.

Kan ik kleding/spullen bij de start achterlaten?
Kledingbussen worden nog steeds nabij het startvak ter beschikking gesteld, maar er worden geen kledingtassen meer ter beschikking gesteld. Breng je eigen tas mee die maximaal 33×44 cm is. Tassen die groter zijn worden niet ingenomen. Aan het startnummer zit een taslabel die te gebruiken is voor de tas. De tassen worden ingeleverd nabij het startvak en na afloop is de kledingtas af te halen op Eekwal, iets voorbij de finish. De kledingbussen vertrekken rond 18.45 richting de finish. De bussen staan op nummering van je startnummer

Is het mogelijk om na afloop te douchen?
Deelnemers kunnen tot 23.30 uur gebruik maken van de kleedruimtes en douchevoorzieningen van On Campus bij Hogeschool Windesheim.

Wat kan ik doen als er een fout zit in mijn inschrijving?
Stuur een mail naar inschrijvingen@halvemarathonzwolle.nl