Vrijwilligers gezocht

De Scania Halve Marathon Zwolle is niet alleen een sportevenement, maar ook een gemeenschapsinitiatief dat steunt op de inzet van vele vrijwilligers. Zowel in de voorbereiding als in het weekend zelf zijn er een paar honderd vrijwilligers nodig om diverse taken te vervullen. Of je nu een fervent hardloper bent, een fanatieke supporter of gewoon iemand die graag een steentje bijdraagt aan de gemeenschap, jouw inzet is van onschatbare waarde voor het succes van het gezelligste hardloopfestival van Nederland.

We hebben je hulp nodig als….

Medewerker waterpost (+aantallen en een tellertje)

Als medewerker van de waterpost zorg je ervoor dat alle deelnemers water kunnen nuttigen tijdens de Halve Marathon van Zwolle. Het uitdelen van bekertjes zal ervoor zorgen dat de lopers door kunnen gaan en er geen opstopping ontstaat.


Verkeersregelaar

Je zorgt ervoor dat de hardlopers veilig kunnen hardlopen en de bezoekers makkelijk van de ene naar de andere kant kunnen oversteken


Sectorhoofd

Als sectorhoofd ben jij verantwoordelijk voor jouw eigen gedeelte van het parcour. Daarbij stuur jij andere vrijwilligers aan die binnen jouw sector helpen. Deze taak is gemakkelijker in te vullen wanneer jij vaker voor een groep hebt gestaan en duidelijke uitleg/instructies kan geven.


Medewerker op- en afbouw

Bij de op- en afbouw ben je voornamelijk voor en na het evenement bezig. Je zorgt ervoor dat de hekken geplaatst worden en de start en finish op de juiste plek komen te staan.


Gastheerschap – VIP terrein

De gastheer/gastvrouw helpt tijdens het evenement bij de controle van startnummers en het uitdelen van polsbandjes voor de Business Runners.


Centrale post telefonische ondersteuning

Je biedt telefonische bereikbaarheid voor bewoners en bedrijven in de binnenstad. Mensen kunnen vragen stellen over het afgezette gedeelte, oversteekplaatsen in het parcours en bereikbaarheid voor verloskundigen of thuiszorg. Jij beantwoordt hun vragen. Er is wel enige voorbereidingstijd nodig om het parcours en de oversteekplaatsen goed in je hoofd te hebben en natuurlijk welk gedeelte is afgezet voor het verkeer. Het is een leuke ervaring om het evenement vanuit deze Centrale Post te beleven en je bent het visitekaartje van het evenement voor bewoners en bedrijven.


ICT ondersteuning

Je biedt ondersteuning op het gebied van ICT. Hierbij dien je verstand te hebben van mobiele en vaste netwerkjes en aansluiten van PC’s, schermen etc. Verder moet je rekening houden met het opbouwen op de vrijdag- en zaterdagmiddag, helpen met de ondersteuning tijdens het evenement en het afbouwen na afloop.


Assisteren Heroes Run

Bij het assisteren van de Heroes Run zal jij gaan helpen voor/tijdens/na de run.