Goede doelen

De organisatie van het grootste hardloopevenement van Zwolle heeft besloten ook aan de negentiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon drie goede doelen te koppelen. Zo kunnen de hardlopers tijdens de inschrijving er (geheel vrijblijvend) voor kiezen geld te doneren aan Stichting Lef, Stichting Nikai 4 Life en de Tobias Sybesma Foundation. Elk goed doel ontvangt tevens vijftig startbewijzen, waarmee extra inkomsten kunnen worden gegenereerd.

© Annet van Raalten

Stichting Lef
Stichting Lef Raalte zet zich in om mensen te ondersteunen tijdens het ziek zijn, maar ook de mensen om hem of haar heen. Denk daarbij aan een ziek kind, waardoor alles anders wordt in het gezin. Veel tijd en aandacht gaat naar het kindje wat ziek is en hierdoor is er minder tijd en aandacht voor broertjes en zusjes. Stichting Lef wil deze gezinnen ondersteunen om samen mooie herinneringen te maken en even uit de zorg te zijn. Maar er zijn ook veel gezinnen die in financiële problemen komen en door alle bijkomende kosten (die niet worden vergoed) het hoofd bijna niet meer boven water kunnen houden. Stichting Lef zorgt dan voor financiële ondersteuning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de reiskosten van en naar het ziekenhuis, parkeerkosten en extra kosten voor kinderopvang. Dit allemaal omdat het leven NU is en niet pas morgen! Kijk voor meer info op www.stichtinglefraalte.nl.

Stichting Nikai 4 Life
Begin 2017 werd bij Nikai Kroes een rhabdoïde tumor geconstateerd rondom de nier, met uitzaaiingen naar de lever. Na diverse chemokuren, operaties, clinical trial en immunotherapie is Nikai op 4 december 2017 overleden. Hij mocht slechts 12 jaar worden. Nikai zat vol energie, gedrevenheid, sportiviteit en wilskracht. Ruim zes maanden na zijn overlijden is op 22 juni 2018 de naar hem vernoemde stichting Nikai 4 Life opgericht. De stichting zet zich in om de zoektocht van Nikai naar ‘Ik hoop dat dit medicijn wel werkt’ voort te zetten. Rhabdoïde kinderkanker is een agressieve vorm van kinderkanker met een erg slechte prognose. Nikai 4 Life maakt zich sterk om dit perspectief te verbeteren. Kinderen moeten gewoon kind kunnen zijn en horen niet zo jong aan kanker te sterven! Kijk voor meer info op www.nikai4life.nl.

Tobias Sybesma Foundation
Misschien heb je er wel eens van gehoord? Hersenstamkanker. Zeldzaam. Maar als je het hebt, overlijd je eraan. Dit overkwam de 12-jarige Tobias Sybesma uit Zwolle. Twee dagen na zijn dood, op 2 augustus 2018, is de Tobias Sybesma Foundation opgericht. De foundation heeft als doel: het stimuleren en financieren van onderzoeksprojecten om te komen tot een oplossing voor hersenstamkanker. Onderzoek naar een passende behandeling wordt bemoeilijkt door de zeldzaamheid en het agressieve verloop van de ziekte. De foundation wil door middel van nieuwe initiatieven andere inzichten en kennis op doen die uiteindelijk leiden tot de oplossing. Wil je meer weten? Kijk dan op de site www.tobiassybesma.nl voor verhalen over Tobias en volg de ontwikkelingen over de Tobias Sybesma Foundation.