Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een lijst met veelgestelde vragen!

Wordt er ook met wachtlijsten gewerkt als de deelnemerslimiet is bereikt?
Nee, de organisatie werkt niet met reserve-/wachtlijsten. En er is ook op de dag van het evenement GEEN mogelijkheid tot inschrijven.

Ik heb nog geen bevestiging gekregen van mijn inschrijving?
Alle individuele deelnemers krijgen per email een bevestiging, zorg dus dat je een goed e-mailadres invult. De inschrijving is pas definitief als er een betaling heeft plaatsgevonden.

Wat kost deelname?
Deelname aan de Wavin 4 Engelse Mijlen kost 17,50 euro. En een startbewijs voor de Scania Zwolse Halve Marathon kost 27,50 euro!

Hoe kan ik betalen?
Betaling geschiedt direct bij inschrijving via iDEAL. Eenmaal ingeschreven is restitutie van inschrijfgelden NIET mogelijk.

Wat is de minimale leeftijd om deel te mogen nemen?
Deelname aan de Zwolse Halve Marathon is voor eigen risico. Deelnemers jonger dan 18 jaar mogen niet deelnemen aan de Halve Marathon. Deelnemers jonger dan 12 jaar mogen niet deelnamen aan de 4 Engelse Mijlen.

Op welke wijze wordt mijn tijd geregistreerd?
Voor de tijdregistratie wordt gebruik gemaakt van de MYLAPS BibTag. Achter op het startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van tijden heel eenvoudig: je dient alleen het startnummer correct te dragen. Na afloop van de wedstrijd is het niet nodig om de BibTag in te leveren. Je mag het startnummer met tag als herinnering bewaren!

Wanneer ontvang ik mijn startnummer?
Het startnummer wordt uiterlijk een week van te voren per post toegestuurd. Gebruik speldjes (worden niet meegeleverd) op de hoekpunten om het startnummer te bevestigen en doorboor de tag niet.

Ik heb geen startnummer ontvangen
Dan heb je waarschijnlijk een fout gemaakt in het adres bij het inschrijven. Er is een mogelijkheid dat je nummer op ons op het retouradres terecht komt. Is dat niet het geval, dan kan je helaas niet deelnemen.

Wanneer kan ik mijn startnummer overdragen?
Van 15 mei tot en met 2 juni 17.00 uur is het mogelijk om jouw startnummer via een e-mail aan inschrijvingen@halvemarathonzwolle.nl over te schrijven naar een andere deelnemer. Dit is ook de enige toegestane manier om jouw startnummer over te dragen. Op het startnummer zal de naam van de originele deelnemer gedrukt staan en wordt deze ook verzonden op het adres van de originele deelnemer, echter komt de nieuwe deelnemer wel onder zijn/haar eigen naam in de uitslagenlijst. Wedstrijdnummers zijn NIET overdraagbaar. De gegevens van business-runners en scholieren kunnen alleen worden gewijzigd door de contactpersoon van het businessteam of de desbetreffende school.

Zijn er kosten verbonden aan het overschrijven/overdragen?
Voor de overdracht wordt 5 euro in rekening gebracht middels een eenmalig automatisch incasso.

Ontvang ik na het overschrijven een nieuw startnummer?
Na de overdracht wordt door de organisatie geen nieuw startnummer opgestuurd. De deelnemers dienen onderling te zorgen dat het startnummer bij de juiste (nieuwe) deelnemer terecht komt, want het is namelijk niet mogelijk om hiervoor een adreswijziging door te geven.

Ik woon niet in Nederland. Wordt mijn startnummer ook opgestuurd?
Nee, er worden geen startnummers naar het buitenland gestuurd. Jij kunt jouw startnummer op zaterdag 10 juni tussen 17.00 en 19.00 uur ophalen in het Stadskantoor, Lübeckplein 2 in Zwolle (vlakbij de start).

Waar is de start?
De Wavin 4 Engelse Mijlen start om 19.00 uur voor wedstrijdlopers en business runners op de Koggelaan. Om 19.15 uur valt het startschot voor recreanten. Exact een uur later (20.15 uur) start op dezelfde plek de Scania Zwolse Halve Marathon. De Halve Marathon gaat van de Koggelaan via de Van Karnebeekstraat(bus)tunnel naar een parcours van drie ronden in de stad.

Waar is de finish?
De finish is op de Grote Markt en sluit om 23.00 uur. Het parcours is KNAU/IAAF gecertificeerd.

Wat is de tijdslimiet voor de Scania Zwolse Halve Marathon?
Om 22.15 uur sluit op de Grote Markt de doorgang voor de laatste ronde. Je dient dus voor die tijd te beginnen aan jouw laatste ronde van ruim 6 kilometer. De finish sluit om 23.00 uur. Dit in verband met de veiligheid die na dit tijdstip niet meer te garanderen valt vanwege het toestromende uitgaansverkeer.

Kan ik nog wisselen van afstand?
Diegenen die zich hebben ingeschreven voor de Scania Zwolse Halve Marathon kunnen zich tot 14 mei 17.00 uur via het een e-mail aan inschrijvingen@halvemarathonzwolle.nl – kosteloos – overschrijven naar de Wavin 4 Engelse Mijlen. Bij overschrijving vindt GEEN restitutie plaats van het teveel betaalde inschrijfgeld. Overschrijven van de Wavin 4 Engelse Mijlen naar de Scania Zwolse Halve Marathon is NIET mogelijk!

Waar kan ik parkeren?
Gratis parkeren is mogelijk bij Hogeschool Windesheim, Campus 2-6 in Zwolle.

Kan ik kleding/spullen bij de start achterlaten?
Bij de kledingbussen, nabij de start, is er voor iedere deelnemer een tas waarop het startnummer wordt vermeld. Aan het startnummer zit een taslabel die te gebruiken is voor de kledingtas. Deze tas kan worden ingeleverd nabij het startvak. Na afloop is de kledingtas af te halen op de Eekwal, iets voorbij de finish (let op de nummering!). Alléén door de organisatie verstrekte (of soortgelijke) tassen kunnen worden afgegeven. Eigen (sport/rug of dergelijke) tassen worden niet ingenomen! Denk er aan dat je geen spullen achter laat in het Stadskantoor. Deze sluit om 20.30 uur.

Is het mogelijk om na afloop te douchen?
Deelnemers kunnen tot 23.30 uur gebruik maken van de kleedruimtes en douchevoorzieningen van On Campus bij Hogeschool Windesheim.

Wat kan ik doen als er een fout zit in mijn inschrijving?
Stuur een mail naar inschrijvingen@halvemarathonzwolle.nl