Geen weergave mogelijk voor deze kloon, origineel ontbreekt.

Wavin 4 Engelse Mijlen prooi voor Mulder

| 11-06-2016

Arne Mulder heeft zaterdagavond de Wavin 4 Engelse Mijlen op zijn naam gezet. De Zwollenaar snelde naar een tijd van 20:25 en hield daarmee de concurrentie ver achter zich. Henk Smalbrugge kwam als nummer twee over de meet, terwijl Joep Emmen als derde eindigde. “Het was weer hartstikke leuk om te lopen en dit is zeker geen gekke tijd”, reageert Mulder kort na de race.

Het was Mulder en daarna een hele tijd niets. De loper van PEC 1910 was bij de eerste doorkomst op de Grote Markt al de snelste en hield dat de rest van de 4 Engelse Mijlen vol. Na 20 minuten en 25 seconden kwam Mulder over de finish en daarna moest het publiek even wachten op de nummers twee en drie. Mulder keek tevreden terug op zijn race. “Ik ben heel hard vertrokken en kon lekker door de tunnel sjezen. Het is natuurlijk ook heel mooi om deze wedstrijd te lopen, voor zoveel publiek. Ik heb zo vaak mijn naam gehoord, niet te geloven”, reageert Mulder, die na zijn race ging wachten op zijn pupillen van Stichting Empower. Ook zij liepen de Wavin 4 Engelse Mijlen. “Dat is echt genieten, al die jongens. Ik ga daar zeker nog even op wachten”, glimlacht hij.

De race verliep voor Mulder naar verwachting. Samen met zijn trainer gokte hij op een tijd laag in de twintig minuten. En dat lukte. “Als ik goed in vorm ben, dan moet ik zo’n tijd kunnen lopen. Nou, dat blijkt. Het had sowieso nog wel wat harder gekund, maar op het einde was het echt heel druk. Ik moest de fietser soms vooruit drukken”, lacht de winnaar, die nummer twee Henk Smalbrugge in 20:59 over de streep zag komen. Nummer drie Joep Emmen liep een tijd van 21:26. “Ik ben zeker niet ontevreden met mijn tijd, want volgens mij is het wel aardig. Voor nu is het even uitlopen, wellicht samen met mijn vader. Hij loopt zo nog de Halve Marathon”, sluit Arne Mulder af.

Jessica Oosterlo wint vrouwenrace
Bij de vrouwen werd de Wavin 4 Engelse Mijlen gewonnen door Jessica Oosterlo. Zij liep naar een tijd van 22:25, terwijl nummer twee Jacelyn Gruppen in 23:08 over de meet kwam. BB-loopster Tess Boekema kwam tot 24:17 en dat leverde een derde plaats op.

Zie ook:
- Video Scania Zwolse Halve Marathon 2016
- Richard Mengich wint in parcoursrecord
- De Vries: ‘Ik heb genoten, echt heel gaaf’
- Fotoreportage Zwolse Halve Marathon
- Halve Marathon zorgt voor heerlijke sfeer
- Fotoreportage Wavin 4 Engelse Mijlen

Deel deze pagina: