Warmlopers loopt groots bedrag bij elkaar

| 21-06-2017

Hardloopgroep De Warmlopers heeft met de deelname aan de Scania Zwolse Halve Marathon een bedrag van ruim 35.000 euro bij elkaar gelopen. Dit werd dinsdagavond bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de cheques aan de goede doelen, te weten: Gift City en de boerderij van Nambikay. “De Warmlopers kijkt terug op een geslaagde avond”, zo meldt de groep.

Warmlopers loopt groots bedrag bij elkaar

De hardloopbeweging zamelt sinds 2007 geld in tijdens de Scania Zwolse Halve Marathon. Jaarlijks doen er gemiddeld ruim zestig mensen mee. Dit jaar waren er bijna honderd Warmlopers actief en onder hen ook 25 leerlingen van het Greijdanus College en een aantal lopers van Gift City. “De Citywerkers meldden zich spontaan aan toen bekend werd dat de Gift City één van de goede doelen was. Zij kregen begeleiding van nestor Jan Bakker van De Warmlopers en Eddie Sevink van Run2Day, waardoor zij uiteindelijk de finish van de Wavin 4 Engelse Mijlen hebben gehaald.”

De grote groep deelnemers had samen veel sponsoren warm gemaakt voor het evenement. In totaal kon De Warmlopers een bedrag van 10.843 euro overhandigen aan Harry Wilbrink van de Gift City en 25.810 euro aan Gerben Palland, namens de boerderij van Nambikay in Sri Lanka. De Warmlopers heeft sinds 2007 al 230.000 euro bij elkaar gelopen, voor in totaal achttien goede doelen. Aan het einde van de avond werden er alweer plannen gemaakt voor de Scania Zwolse Halve Marathon van 2018, die plaats vindt op zaterdag 9 juni.

Deel deze pagina: