Twee atleten PEC 1910 winnen cross in Epe

| 11-12-2017

De PEC 1910-atleten Thomas Reining en Julia Eisen hebben zaterdag de tweede wedstrijd van de Gelderse-Overijsselse Crosscompetitie op hun naam gezet. In een wit en winters Epe was vooral Reining oppermachtig, want met groots machtsvertoon liet hij al zijn concurrenten ver achter zich. “Met mijn trainer Lars van Surksum had ik afgesproken dat ik de eerste ronde bij de andere atleten zou blijven lopen en daarna zou versnellen. Dat pakte goed uit”, aldus de atleet.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

De 13-jarige Reining ging goed van start en na de eerste ronde van 1.000 meter wist hij het gat al te slaan. In de tweede ronde van 1.500 meter bouwde hij zijn voorsprong gestaag uit en daarmee pakte hij de zege bij de junioren C. “Het liefst loop ik op een zwaar parcours. Ik heb het idee dat ik daar juist mijn voordeel mee kan doen”, zegt Reining na afloop. De 15-jarige Julia Eisen pakte de winst bij de meisjes B en bleef ook alle A-meisjes voor. Lange tijd was Eisen de nummer twee in de wedstrijd, maar mede door haar wil om te winnen wist ze in de eindsprint ook overall de zege te pakken. “Ik voelde mijn knieën wel wat, maar ik dacht: doorgaan”, aldus Julia Eisen, die zag dat Danique Bosgoed bij de meisjes B de tweede plaats bemachtigde.

Julien Jansen maakte net als Bosgoed haar debuut op de cross en liep een knappe wedstrijd. Bij de eerstejaars D-junioren liep hij, samen met een atleet van De Gemzen uit Heerde, naar een voorsprong van ruim een minuut. Lange tijd zag het er zelfs naar uit dat Julien Jansen de wedstrijd zou winnen, maar kort voor de finish kwam hij ten val en verloor daardoor de koppositie.

© Jan Burgman Fotografie
PEC 1910, Hardlopen


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws