Tess Boekema loopt naar dik PR op Halve

| 14-06-2014

BB-loper Tess Boekema heeft zaterdag tijdens de Scania Zwolse Halve Marathon een dik persoonlijk record gelopen. De jonge Zwolse liep naar een tijd van ruim 1 uur, 24 minuten en 38 seconden en was daarmee liefst vijf minuten sneller dan vorig jaar. Door die prestatie mag Boekema zich een jaar lang clubkampioen noemen. “Ik ben echt dik tevreden. Dit is gewoon een hele goede prestatie”, glundert Boekema.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De felicitaties van haar clubgenoten stromen direct na de finish achter elkaar binnen en de glimlach gaat niet meer van het gezicht. De loop over ruim 21 kilometer was zwaar, maar uiteindelijk is de voldoening daar. Boekema legt de lat met haar 1:24:38 weer hoger. “Vorig jaar riep ik in de krant dat ik onder de 1:30 wilde lopen. Dat lukte maar net. Nu loop ik vijf minuten sneller. Beter kan niet”, zegt de BB-loopster, die in haas Erik Slomp een steunpilaar had. De BB-loper komt terug van een blessure, maar daar was zaterdag niets van te merken. Hij nam Boekema op sleeptouw. “Ik denk dat Erik er de volgende wedstrijd weer voor honderd procent bij is. Daar heb ik nu mooi gebruik van kunnen maken.”

De halve marathon gold voor de BB-lopers traditiegetrouw ook als clubkampioenschap. De 1:24:38 van Boekema was voldoende voor de clubtitel. “Dat is uiteraard heel speciaal. In mei zijn we met de club naar Portugal geweest en dan gaat het nergens anders over. Iedereen gunt het elkaar, maar het is wel een echte strijd. Ik ben echt blij met deze titel”, straalt Boekema. De aankomende dagen zullen de felicitaties vast en zeker binnen blijven stromen. “Keurig gedaan, echt heel goed”, complimenteert Lieve Tollet haar clubgenote. De tweede dame is één van de velen.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Bij de heren ging de clubtitel van de BB-lopers naar Arne Mulder (1:11:13). Kort achter de snelste Zwollenaar werd Falco Olivier tweede. Hij blikt tevreden terug op de Zwolse Halve Marathon. “Ik heb heel lekker gelopen”, zegt Olivier. Uiteindelijk volbracht hij de afstand in 1:12:13, wat volgens plan was. Toch had het misschien nog wel sneller gekund. “Ik ging de eerste kilometers met de snelle Keniaanse dames mee. Uiteindelijk ging dat te snel en moest ik afhaken. Daardoor heb ik heel erg lang alleen gelopen.” In het vervolg probeerde Olivier de druk nog wat op te voeren, maar toch won Mulder. “En dat is terecht, al liep Arne niet op zijn best. Maar ik heb ontspannen kunnen lopen en ben tevreden met mijn eindtijd.”

Scania Zwolse Halve Marathon, Hardlopen, Tess Boekema, BB-lopers, Falco Olivier, Arne Mulder


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws