Rubin Vos wint Wavin 4 Engelse Mijlen

| 13-06-2015

Zwollenaar Rubin Vos heeft zaterdagavond de Wavin 4 Engelse Mijlen op zijn naam gezet. De atleet van PEC 1910 had het vooral in de laatste kilometer bijzonder zwaar, maar zijn 22:44 was uiteindelijk voldoende voor de overwinning. Broer Simon eindigde in 22:51 als tweede, Joël Plantinga werd in 23:04 derde. “Het was heel zwaar, want ik ben veel te hard begonnen. Maar winnen is altijd mooi”, reageert Rubin Vos direct na afloop.

Vos startte zaterdag ongelofelijk hard. Hij kwam als eerste over de Grote Markt en hield ook in de omloop door de binnenstad zijn voorsprong vast. Van harte ging dat niet, maar broer Simon gaf voldoende motivatie om toch een acceptabele snelheid te blijven produceren. “Hij zat heel kort achter mij en dan wil je natuurlijk niet onder doen. Het werd daardoor een broederstrijd ja”, vertelt een trotse Vos. Die broederstrijd werd gewonnen door Rubin, hij bleef zijn broer uiteindelijk zeven seconden voor. “Het is denk ik geen toptijd, maar het deelnemersveld was ook niet zo heel sterk. Met sterke lopers om je heen, loop je toch een stuk harder. Dat is zo.”

Winnen is hartstikke mooi, maar de blik van Vos ging direct na de finish alweer ergens anders op. Afgelopen week kreeg de jonge Zwollenaar het belletje dat hij nog herexamen moet doen, waar dan ook de focus op ligt. “Ik ga het ook niet vieren. Ik moet wiskunde herkansen en daar ben ik ook vandaag de hele dag mee bezig geweest. Deze loop was eigenlijk bijzaak, maar het blijft natuurlijk geweldig om te winnen”, sluit Vos af. Achter de twee gebroeders kwam Joël Plantinga met een flink bebloede neus over de finish. Hij eindigde knap als derde, waardoor het gehele podium Zwols kleurde.

Saffira Kiewiet wint bij de vrouwen
De vrouwenrace werd zaterdagavond gewonnen door Saffira Kiewiet. Zij kwam in 24:19 over de streep en was daarmee twee minuten sneller dan haar concurrenten. Julia Eisen eindigde in 26:18 als tweede, terwijl Margriet Beekman derde werd. Zij liep de Wavin 4 Engele Mijlen in 26:22.

Tekst: Sportief Zwolle

Zie ook:
- Wavin 4 Engelse Mijlen in 93 foto's
- Video Scania Zwolse Halve Marathon 2015
- Grandioos hardloopfeest in de binnenstad
- Richard Mengich winnaar Halve Marathon
- Emmen en De Vries snelste Zwollenaren
- Scania Zwolse Halve Marathon in 104 foto’s

Deel deze pagina: