PEC-er Joep Emmen wint 4 Engelse Mijlen

| 10-06-2012

Joep Emmen heeft de 4 Engelse Mijlen in Zwolle op zijn naam geschreven. De PEC -atleet, vorig jaar nog de snelste Zwollenaar op de Halve, finishte in een tijd van 21 minuten en 37 seconden. BB-loper Hans Lindeboom kwam kort daarachter binnen in 21:56, Stefan Postma volgde op gepaste afstand in 22 minuten en 25 seconden. De meest opvallende prestatie kwam echter van Tom Hendrikse. De pas 13-jarige loper van AAC’ 61 eiste vlak achter Postma een vierde plaats voor zich op in 22:33 minuten. Bij de vrouwen pakte Marije Siemann de overwinning. De 16-jarige klokte een eindtijd van 24 minuten en 44 seconden.

© Annet van Raalten

De loop over 6,4 kilometer kende zeker geen ideale omstandigheden voor de snelste heren en dames. Er was geen wedstrijd startvak, waardoor zij driehonderd zogenaamde business runners voor moesten laten. Hans Lindeboom was er verre van blij mee: “De wedstrijdlopers mochten niet in het voorste startvak komen. Ik ben daarom het eerste gedeelte van de race boven mijn macht gestart. Ik moest dus allemaal langzamere mensen wegduwen om voorin te komen. Ik fokte mezelf voor de wedstrijd gewoon te veel op, ik was gefrustreerd over de slechte organisatie bij de start.” Toch wist Lindeboom, net hersteld van een blessure, zich naar de tweede plek te knokken. “Ondanks de slechte start wilde ik gaan voor een snelle tijd en heb ook flink doorgetrokken en gewoon het kopwerk gedaan”, aldus Hans. “Ik ging voor mijn eigen tijd. Het was wedstrijdtechnisch gezien absoluut geen goede race, maar toch ben ik heel blij met het resultaat.”

Bij de vrouwen was het bijna een compleet junioren onderonsje op het podium. De 16-jarige Marije Siemann werd knap eerste voor Maartje van Reedt Dortland (PEC) die een tijd van 25 minuten en 25 seconden klokte. Vorig jaar werd zij nog eerste in 24:54. Tess Boekema wist een derde plaats voor zich op te eisen in 27:09 minuten. De 18-jarige Zwolse was tevreden met haar prestatie: “Ik had een podiumplaats na de slecht geregelde start zeker niet meer verwacht. Ik moest de eerste kilometer rustig aan lopen, omdat ik achter al die mensen van de business run stond. Ik had daarom ook zo’n gevoel dat ik niet wist of het wel goed zou komen. De tijd was niet snel, maar blij ben ik wel met de derde plaats.” Boekema verbeterde zich ten opzichte van vorig jaar wel. Toen werd ze nog vijfde in 26 minuten en 27 seconden.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Scania Zwolse Halve Marathon, Atletiek, PEC 1910, Tess Boekema, BB-lopers, Hans Lindeboom, Joep Emmen


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws