Paul Zwama wint Wavin 4 Engelse Mijlen

| 15-06-2019

Paul Zwama is zaterdagavond winnaar geworden van de Wavin 4 Engelse Mijlen. De atleet snelde naar een eindtijd van 19 minuten en 49 seconden. Guillaume Lorton uit Frankrijk finishte als tweede. En Zwollenaar Arne Mulder - vorig jaar nog winnaar - maakte het podium compleet.

Arne Mulder moest zijn meerdere erkennen in twee toplopers, die een mooi gevecht afleverden. Paul Zwama bleek na 6,4 kilometer de sterkste. Hij bleef de Fransman GuillaumeLorton slechts twee seconden voor. Arne Mulder kwam tot een eindtijd van 20 minuten en 21 seconden. Daarmee was hij net iets langzamer dan zijn winnende tijd van vorig jaar. “Die gasten voor mij ken ik wel en dat zijn geen koekenbakkers”, weet Mulder. “Het was voor mij even afwachten hoe het ging, want de laatste weken had ik een paar momenten waarop het iets minder liep. Ik ben hier wel tevreden mee. Het was weer hartstikke mooi.”

Tess Boekema wint bij de vrouwen
Bij de vrouwen ging de zege afgetekend naar BB-loper Tess Boekema. De Zwolse kwam na 23 minuten en 58 seconden over de streep en daarmee was ze veel sneller dan haar concurrenten. Marieke ten Brinke kwam als tweede over de meet en deed dat na 25 minuten en 53 seconden. Nummer drie Joanne Lehr snelde naar een tijd van 26:08.

De reactie van Arne Mulder

Deel deze pagina: