Geen weergave mogelijk voor deze kloon, origineel ontbreekt.

Hellen de Vries: ‘Het was weer zo mooi’

| 10-06-2017

Hellen de Vries is zaterdagavond tijdens de Scania Zwolse Halve Marathon haar jaarlijkse afspraak met het podium weer nagekomen. De BB-loopster kwam als snelste Zwolse over de meet, maar was daar nog niet eens het meest blij mee. Achter de toplopers kwam zij als eerste blanke dame over de meet. “Dat valt wel op he? Helaas ben ik niet de eerste Nederlandse”, glimlacht De Vries.

Het is bijna een traditie dat De Vries tijdens de Scania Zwolse Halve Marathon als eerste Zwolse over de meet komt. Vorig jaar lukte het, het jaar daarvoor kreeg ze het voor elkaar en ook in 2017 kwam De Vries als eerste onder de finishboog door. Ze noteerde een tijd van 1:25:13 en daar was ze dik tevreden mee. “Ik heb echt heel erg lekker gelopen. Aan het einde raakte ik ietwat vermoeid, maar dat is ook wel logisch. Ik heb zo lekker in de cadans gezeten”, zegt De Vries, die zag dat ze de concurrentie ruim voor bleef. “Wat dat betreft hoop ik dat er volgend jaar weer tegelijkertijd wordt gestart. Nu loop je heel lang alleen en daar word ik best onzeker van, haha.”

Maar genieten deed De Vries volop. Dat lukte de voorgaande jaren minder. “Ik had dat mezelf echt voorgenomen, om er ook van te gaan genieten. Nou, zelfs dat is gelukt, dus wat wil ik nog meer? Het was echt weer zo mooi, fantastisch.” Datzelfde geldt voor Bas Boekema, eveneens afkomstig uit Zwolle. Hij liep vorig jaar naar een tijd van 1 uur en 23 minuten en was nu iets langzamer. Daar had hij een goede reden voor. “Ik heb iets minder getraind, dus dan is deze tijd hartstikke goed. Vooraf dacht ik wel om er vooral van te genieten, maar dan begint het toch weer te kriebelen. Je hoopt dan toch gewoon gas te geven en dat heb ik ook gedaan.”

Langs het parcours van de Scania Zwolse Halve Marathon was het weer één groot feest en het lukte Boekema om dat goed in zich op te nemen. “Ze zeggen dat het de gezelligste halve marathon van het land is. Nou, daar doen ze goed hun best voor. Het was één groot feest”, aldus de atleet, die wat dat betreft steun krijgt van De Vries. “Dit is zo’n prachtig evenement, ik geniet er ieder jaar weer van. En ik ben heel erg tevreden.”

Zie ook:
- Video Scania Zwolse Halve Marathon 2017
- Richard Mengich maakt hattrick compleet
- Fotoreportage Zwolse Halve Marathon
- Halve Marathon in geweldige ambiance
- Futselaar wint de Wavin 4 Engelse Mijlen
- Fotoreportage Wavin 4 Engelse Mijlen

Deel deze pagina: