Hart voor Zwolle is het Goede Doel van de Scania Halve Marathon Zwolle

ZWOLLE – De Scania Halve Marathon Zwolle heeft Stichting Hart voor Zwolle gekozen als het goede doel voor de komende editie op 8 juni. Hart voor Zwolle verbindt jonge vrijwilligers (18-35 jaar) met stadsgenoten die te maken hebben met eenzaamheid of kwetsbaarheid, via maatjesprojecten, woonzorgprojecten en ontmoetingsactiviteiten. Samenwerking tussen een de Scania Halve Marathon en Hart voor Zwolle beloofd een sportief evenement met een sociale impact voor de stad Zwolle.

Niet alleen via de Scania Halve Marathon wordt geld ingezameld voor Hart voor Zwolle. Dertig betrokken Zwollenaren zijn een sponsoractie gestart voor Stichting Hart voor Zwolle. Tijdens het hardloopevent rennen zij de vier Engelse Mijlen of de Halve Marathon. Als voorbereiding op het hardloopevenement kregen zij van twee trainers van AV PEC een aantal hardloopclinics aangeboden in Park de Weezenlanden. Tijdens deze 1,5 uur durende sessies leerden de sporters over losmaak-oefeningen, loopscholing en een laagdrempelige kerntraining, aangepast aan hun eigen niveau en tempo. Deze clinics waren niet alleen een fysieke training, maar ook een kans om contacten te leggen en de Zwolse gemeenschap te versterken.

Strijd tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is een belangrijk aandachtspunt in Zwolle. Veel mensen voelen zich regelmatig eenzaam, dit komt vooral voor bij ouderen, vluchtelingen, mensen met een beperking of jongeren. Hart voor Zwolle motiveert jonge mensen om te zien naar de ander en echt iets voor anderen te betekenen. De stichting is al bijna 10 jaar actief in onze stad. In 2023 werkten meer dan 500 jongeren samen met 850 hulpvragers en werden meer dan 8000 vrijwilligersuren gedraaid. Deze cijfers tonen de enorme impact van Hart voor Zwolle op onze gemeenschap.
Doe mee en maak een verschilDe Scania Halve Marathon Zwolle en Stichting Hart voor Zwolle nodigen iedereen uit om mee te doen. Word donateur, sponsor een loper of meld je aan als vrijwilliger. Jouw bijdrage helpt meer maatjescontacten en ontmoetingen mogelijk te maken. Heb je zelf een hulpvraag? Neem dan contact op door te bellen of via de website van Hart voor Zwolle.