Geen weergave mogelijk voor deze kloon, origineel ontbreekt.

Futselaar wint de Wavin 4 Engelse Mijlen

| 10-06-2017

Frank Futselaar is zaterdagavond in een nieuw parcoursrecord winnaar geworden van de Wavin 4 Engelse Mijlen. De loper van De Liemers uit Arnhem volbracht de 6,4 kilometer in een tijd van 19 minuten en 46 seconden en was daarmee ruim sneller dan het oude record. “Dit is een schitterende tijd. Ik ging er vrij hoog in en ik hoorde net dat het een parcoursrecord is. Dat is echt tof”, vertelt de winnaar.

Kort achter de winnaar kwamen twee lopers van Stichting Empower samen over de meet. Arne Mulder ging samen met zijn collega Danny Koppelman hand in hand over de finish en daarmee werd hun doel bereikt. Ze eindigden in 21:01 als tweede en derde. Koppelman, die kampt met een hersenaandoening, glunderde na afloop van oor tot oor. “Je bedenkt iets en dan lukt het ook nog”, vertelt Mulder. “Ik heb onderweg een paar keer gedacht: dit is ‘operation Koppelman’. Hij ging net na de start razendsnel met Joep Emmen mee en dus moest ik even opletten om hem bij te houden. Dit is geweldig”, zegt Mulder, die vooral het verhaal van Danny belangrijk vond. “Het laatste stuk was het heel druk, maar dit is echt gaaf. Echt gaaf”, aldus de hoofdpersoon.

De kompaan van Mulder is een natuurtalent. Op de halve marathon loopt hij harder dan zijn begeleider van zaterdag, maar het is voor hem nog lastig om aan grote evenementen mee te doen. In Zwolle was dat voor het eerst. “Het is ook voor zijn ouders iets nieuws. Normaal is zijn vader er tot vijf minuten voor de start bij, worden zelfs zijn veters gestrikt. Dit was zo speciaal”, roept Mulder. Koppelman is na afloop vooral onder de indruk van alle prikkels. De rijen publiek, het enorme deelnemersveld, het heeft grote indruk gemaakt. “Ik ben dik tevreden, zekers. Op het laatst was het heel erg druk, ook met publiek. En ik heb onderweg zekers nog iets van de muziek gehoord. Het was heel erg mooi”, sluit Koppelman af.

Tess Boekema wint bij de vrouwen
De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door Tess Boekema. De loopster uit Zwolle won in het verleden al vaker en kwam ook ditmaal als eerste over de streep. Boekema kwam tot een tijd van 23:30 en bleef daarmee de concurrentie ruim voor. Lieve Tollet eindigde in 24:45 als tweede en Iris van Driest maakte het podium compleet. Zij kwam tot een tijd van 27 minuten en 16 seconden.

Zie ook:
- Video Scania Zwolse Halve Marathon 2017
- Richard Mengich maakt hattrick compleet
- Hellen de Vries: ‘Het was weer zo mooi’
- Fotoreportage Zwolse Halve Marathon
- Halve Marathon in geweldige ambiance
- Fotoreportage Wavin 4 Engelse Mijlen

Deel deze pagina: