Emmen en De Vries snelste Zwollenaren

| 13-06-2015

Joep Emmen en Hellen de Vries zijn zaterdagavond tijdens de Scania Zwolse Halve Marathon als snelste Zwollenaren over de meet gekomen. Emmen kwam bij de heren in 1:17:13 over de streep, terwijl De Vries ongeveer acht minuten later (1:25:28) de finishstreep passeerde. “Het was echt verschrikkelijk, maar ik ben super trots dat ik hem heb uitgelopen”, stelt De Vries na afloop van de Scania Zwolse Halve Marathon.

Het relaas van beide BB-lopers kwam na afloop akelig overeen. Laatste ronde bijzonder zwaar, een druk parcours en de komende weken maar even rustig aan doen. Toch kwamen beide atleten wel als eerste Zwollenaren over de streep. Emmen liep lang in het spoor van de regionale toppers Henk Smalbrugge en Jos Verdaasdonk, maar kon uiteindelijk net niet meekomen. Hij moest dat duo laten gaan. “Ik wist vooraf al dat ik niet in een hele grootse vorm was. Dat bleek ook wel in de wedstrijd. Twee maanden geleden liep ik nog een tijd van 1:11 en nu doe ik er zes minuten langer over”, stelt de BB-loper, die wel genoot van de wedstrijd. “Zwolle is zo mooi. Je hoort overal je naam, het publiek is geweldig. Het is de mooiste wedstrijd van het jaar.”

Clubgenote Hellen de Vries ging al na zeven kilometer volledig stuk. Even dacht de Zwolse zelfs aan stoppen, maar uiteindelijk kwam ze na 1 uur, 25 minuten en 28 seconden over de streep. “Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik de finish heb gehaald. Na zeven kilometer dacht ik zelfs om iets te verzinnen. Een kuitblessure of zo. Gelukkig heb ik het gehaald, want anders was ik er echt ziek van geweest”, roept De Vries, die enorm blij is met haar titel van snelste Zwolse. “Dat is gewoon een goede prestatie en daar ga ik vanavond een goed glas wijn op drinken. Al met al was het heel zwaar, maar ben ik trots dat ik heb gewonnen.”

Over de race waren beide het eens en ook over de weken na de halve marathon praten beide hetzelfde. Emmen gaat even een toontje lager zingen en dat geldt ook voor De Vries. “Het wordt nu even tijd voor leuke dingen. Ik heb een marathon gelopen en daarna moet je eigenlijk gas terugnemen. Maar dat is niets voor mij. Daarom ga ik nu even lekker op vakantie. Misschien doe ik nog wel mee aan de City Swim Zwolle”, vertelt Emmen. Collega De Vries blijft wel lopen. “Ja, zeker. Maar ik ga waarschijnlijk wel een paar weken rustig aan doen.”

Tekst: Sportief Zwolle

Zie ook:
- Video Scania Zwolse Halve Marathon 2015
- Richard Mengich winnaar Halve Marathon
- Scania Zwolse Halve Marathon in 104 foto’s
- Grandioos hardloopfeest in de binnenstad
- Rubin Vos wint Wavin 4 Engelse Mijlen
- Wavin 4 Engelse Mijlen in 93 foto's

Deel deze pagina: