Geen weergave mogelijk voor deze kloon, origineel ontbreekt.

De Vries snelste Nederlandse: ‘Eindelijk zeg’

| 09-06-2018

Hellen Berger-De Vries heeft zaterdagavond de Scania Zwolse Halve Marathon als snelste Nederlandse vrouw afgesloten. De 39-jarige Zwolse noteerde een eindtijd van 1:26:16 en werd daarmee overall achtste. “De eindtijd was niet belangrijk. Ik heb gedaan wat ik wilde doen. De snelste Nederlandse, eindelijk zeg”, glimlacht Berger-De Vries.

De atlete uit de stal van de BB-lopers was vanaf de eerste doorkomst al de snelste Nederlandse vrouw en die positie hield ze vast tot het einde. “Ik heb helemaal niet getraind voor een halve marathon, want ik ben bezig met de 10.000 meter op de baan. Ik ben op een pittig tempo weggegaan en kon toch een prima race lopen”, vindt De Vries, die al snel in de race in de gaten had dat het goed zat. “Ik vroeg het nog aan mijn vader en die zei dat ik relaxed door kon lopen. Vorig jaar dacht ik de snelste Nederlandse te zijn, maar nu is het echt zo. Heel erg leuk, echt. Dat op mijn bijna veertigste, haha.”

Bij de mannen was Erik Driesen één van de snelste lopers uit de regio. Hij liep voor de tweede keer in Zwolle en genoot met volle teugen. “Tot achttien kilometer hoor, want toen werd het wel even moeilijk”, lacht Driesen. “Dit is één van de meest sfeervolle evenementen in deze regio. Het was een geweldige sfeer. Overal hoor je jouw naam voorbij komen en hoor je aanmoedigingen. Je moet het nog wel zelf doen, maar eigenlijk geeft het je gewoon vleugels.” Die sfeer proefde ook Hellen Berger-De Vries weer, misschien wel de voornaamste reden waarom ze ook dit jaar de Zwolse Halve Marathon liep. “In je eigen stad, dat kun je niet missen. Het blijft een mooie wedstrijd.”

Deel deze pagina: