Geen weergave mogelijk voor deze kloon, origineel ontbreekt.

De Vries: ‘Ik heb genoten, echt heel gaaf’

| 11-06-2016

Hellen de Vries heeft tijdens de zestiende Scania Zwolse Halve Marathon de titel ‘Snelste Zwolse’ in de wacht gesleept. De atlete uit de stal van BB-lopers liep niet haar beste wedstrijd, maar toch was het voldoende om als eerste Zwolse vrouw over de streep te komen. Bij de mannen was die eer voor René Poppe. “De tijd was voor mij niet belangrijk. Ik wilde als eerste Zwolse vrouw over de streep komen en dat is gelukt”, zegt de goedlachse De Vries.

De meeste prominente Zwollenaren liepen zaterdag mee in de Wavin 4 Engelse Mijlen. Voor Hellen de Vries stond ‘gewoon’ de Halve Marathon op het programma en op die afstand had zij maar één doel: als snelste Zwolse over de streep komen. Makkelijk ging het niet, het kostte zeker wat pijn en moeite, maar uiteindelijk lukte het De Vries wel. “Tot vijftien, zestien kilometer liep ik wel lekker. Daarna kon ik niet zo goed meer in mijn cadans komen. Je moet dan heel veel inhalen en soms blijf je dan wel eens haken. Dat weet je als je hier loopt, maar het kost zoveel kracht allemaal. Daardoor wordt het toch iets lastiger. Maar al met al prima, want ik ging hier niet voor een tijd. Die kan natuurlijk wel beter, maar dat komt wel weer.”

Een blauw shirtje doet het bij het Zwolse publiek altijd goed. De BB-lopers werden ook ditmaal flink aangemoedigd en daar genoot De Vries enorm van. “Het lijkt wel of er ieder jaar meer publiek langs het parcours staat, ongelooflijk. En het is natuurlijk Zwolle he, dus dan ken je ook veel mensen. Veel collega’s stonden langs de kant, je hoort heel vaak je naam. Ik heb er echt van genoten, heel erg gaaf.”

Jos Verdaasdonk dik tevreden
Vanuit de regio Zwolle snelde Jos Verdaasdonk naar een prima prestatie. De uit Raalte afkomstige hardloper was dik tevreden met zijn optreden. “Ik wilde een tijd rond de 1:15 lopen en met een tijd in de 1:14 ben ik dan ook hartstikke blij. Op dit parcours is het ook lang geen gekke tijd hoor. Ik had het vooraf wel gedacht, maar toch is het lekker als dat lukt”, zegt Verdaasdonk, die net als De Vries genoot van de mensenmassa langs de kant. “Het was echt fantastisch, de wedstrijd van het jaar. Ik heb mijn naam volgens mij wel honderd keer voorbij horen komen. Het voelde bijna als een thuiswedstrijd, zo vaak. Super, ik ben echt heel tevreden.”

Deel deze pagina: