Cheque van 2.018 euro voor goede doelen

| 12-06-2018

Onder het genot van een hapje en een drankje hebben dinsdag de winnaars van de Craft Business Run (Zwolse Halve Marathon), de winnaars van de Craft Footwear Run (4 Engelse Mijlen) en de snelste recreanten op beide afstanden, hun prijzen in ontvangst genomen. Daarnaast kregen de drie goede doelen van de achttiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon ieders een cheque van 2.018 euro.

Het sterkste Business Run-team van Rouveen Kaasspecialiteiten, bestaande uit Henry Visscher, Kasper Bisschop, Karlo Hoeve en Theo Bolks, werd zaterdag 9 juni eerste tijdens de achttiende Zwolse Halve Marathon. Tijdens de prijsuitreiking bij Brasserie GuuZ in Zwolle was het complete team dinsdag present om de wisselbeker, een trofee voor de eigen prijzenkast en een cheque van de Zwolse Theaters voor een geheel verzorgd theaterdiner in ontvangst te nemen. Het podium bij de Craft Business Run (Zwolse Halve Marathon) werd gecomplementeerd door de snelste teams van Wavin en Salverda Bouw, die onder meer met een cheque van Thais restaurant BaiYok naar huis gingen.

Craft Business Run (Halve Marathon)
1. Rouveen Kaasspecialiteiten 1
2. Wavin BV 1
3. Salverda Bouw 1

Craft Footwear Run (4 Engelse Mijlen)
1. Wavin BV 15
2. Landstede Sport en Bewegen 2
3. Scania Production Zwolle 15

De eerste prijs bij de Craft Footwear Run (4 Engelse Mijlen) ging naar team vijftien van Wavin. Het team met Guillaume Lorton, Marc Bakker, Milan Vloedgraven en Bert Jonkhans troefde op de 4 Engelse Mijlen alle andere bedrijventeams af. Landstede Sport en Bewegen 2 en Scania Production Zwolle 15 eindigden respectievelijk als tweede en derde. Aansluitend aan de prijsuitreiking van de Business Runs werden de snelste recreanten van zowel de Scania Zwolse Halve Marathon als de Wavin 4 Engelse Mijlen door Craft extra in het zonnetje gezet. De snelste drie vrouwen en mannen op beide afstanden werden door de sponsor van het Zwolse hardloopfestijn getrakteerd op een Craft-waardebon.

Halve Marathon - Mannen (recreanten)
1. Henry Visscher
2. Guido van den Boogaard
3. Mart van Esterik

Halve Marathon - Vrouwen (recreanten)
1. Sarah Lynn Reuver
2. Gerja Zielman
3. Nathalie Vierdag

4 Engelse Mijlen - Mannen (recreanten)
1. William van Eeken
2. Luca Poppe
3. Kibrom Hadgu

4 Engelse Mijlen - Vrouwen (recreanten)
1. Lisa van Dijk
2. Marijke Vreugdenhill
3. Yoni Geerlings

Traditiegetrouw had de organisatie van het grootste hardloopevenement van Zwolle ook dit jaar drie goede doelen aan de Scania Zwolse Halve Marathon gekoppeld. Elk goed doel ontving voor de achttiende editie maar liefst vijftig startbewijzen, waarmee extra inkomsten konden worden gegenereerd. Daarnaast kregen alle deelnemers tijdens de inschrijving voor de Scania Zwolse Halve Marathon of de Wavin 4 Engelse Mijlen de mogelijkheid om (geheel vrijblijvend) geld te doneren aan de stichtingen Care4BrittleBones, Empower en Hospice Zwolle. Dit heeft een mooi bedrag opgeleverd, want de drie genoemde goede doelen kregen dinsdag uit handen van Teun Bouwhuis, voorzitter Stichting Halve Marathon Zwolle, allen een cheque ter waarde van 2.018 euro.

Deel deze pagina: