Cheque van 1.500 euro voor goede doelen

| 20-06-2019

Onder het genot van een hapje en een drankje hebben woensdag de winnaars van de Craft Business Run (Zwolse Halve Marathon), de winnaars van de Craft Footwear Run (4 Engelse Mijlen) en de snelste recreanten op beide afstanden, hun prijzen in ontvangst genomen. Daarnaast kregen de drie goede doelen van de negentiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon ieders een cheque van 1.500 euro.

Het sterkste Business Run-team van Rouveen Kaasspecialiteiten, bestaande uit Henry Visscher, Kasper Bisschop, Karlo Hoeve, Peter Domine en Theo Bolks, werd zaterdag 15 juni voor het tweede jaar op rij eerste op de Zwolse Halve Marathon. Tijdens de prijsuitreiking bij Scania in Zwolle was woensdag bijna het complete team present om de wisselbeker, een trofee voor de eigen prijzenkast en een cheque van Thais restaurant BaiYok (inclusief bezoek aan de Zwolse Theaters) in ontvangst te nemen.

Het podium bij de Craft Business Run (Zwolse Halve Marathon) werd gecomplementeerd door de snelste teams van Landstede Sport en Bewegen en Hogeschool Windesheim, die onder meer met een cheque van BaiYok naar huis gingen.

Craft Business Run (Halve Marathon)
1. Rouveen Kaasspecialiteiten 1
2. Landstede Sport en Bewegen 1
3. Hogeschool Windesheim 1

Craft Footwear Run (4 Engelse Mijlen)
1. Wavin BV 6
2. EY 3
3. EY 4

De eerste prijs bij de Craft Footwear Run (4 Engelse Mijlen) ging naar team zes van Wavin. Het team met Guillaume Lorton, Szymon Fluks en René Brinkman troefde op de 4 Engelse Mijlen alle andere bedrijventeams af. EY 3 en EY 4 eindigden respectievelijk als tweede en derde.

Aansluitend aan de prijsuitreiking van de Business Runs werden de snelste recreanten van zowel de Scania Zwolse Halve Marathon als de Wavin 4 Engelse Mijlen door Craft extra in het zonnetje gezet. De snelste drie vrouwen en mannen op beide afstanden werden door de sponsor van het Zwolse hardloopfestijn getrakteerd op Craft-kleding en/of Craft-schoenen.

Halve Marathon - Mannen (recreanten)
1. Kibrom Hadgu
2. Machiel Haasjes
3. Thomas de Vos

Halve Marathon - Vrouwen (recreanten)
1. Annemieke de Lange
2. Sarah-Lynn Reuver
3. Larissa Mars

4 Engelse Mijlen - Mannen (recreanten)
1. Luca Poppe
2. Mario Blöte
3. Bastian Zandbergen

4 Engelse Mijlen - Vrouwen (recreanten)
1. Christina Mulder
2. Charlotte Montauban
3. Tessa Harbrink

Traditiegetrouw had de organisatie van het grootste hardloopevenement van Zwolle ook dit jaar drie goede doelen aan de Scania Zwolse Halve Marathon gekoppeld. Elk goed doel ontving voor de negentiende editie maar liefst vijftig startbewijzen, waarmee extra inkomsten konden worden gegenereerd.

Daarnaast kregen alle deelnemers tijdens de inschrijving voor de Scania Zwolse Halve Marathon of de Wavin 4 Engelse Mijlen de mogelijkheid om (geheel vrijblijvend) geld te doneren aan Stichting Lef, Stichting Nikai 4 Life en de Tobias Sybesma Foundation. Dit heeft een mooi bedrag opgeleverd, want de drie genoemde goede doelen kregen woensdag uit handen van Teun Bouwhuis, voorzitter Stichting Halve Marathon Zwolle, allen een cheque ter waarde van 1.500 euro.

Deel deze pagina: