Cheque van 1.300 euro voor goede doelen

| 14-06-2017

Onder het genot van een hapje en een drankje hebben de winnaars van de Rabobank Business Run (Zwolse Halve Marathon) en de Craft Business Run (4 Engelse Mijlen) dinsdag bij Scania, hoofdsponsor van de Scania Zwolse Halve Marathon, hun prijzen in ontvangst genomen. Daarnaast kregen de drie goede doelen van de zeventiende editie ieders een cheque van 1.300 euro.

Het sterkste team van Wavin, een internationaal gezelschap bestaande uit Guillaume Lorton, Jean-Baptiste Guillot en Jean-Baptiste Chardenal, Szymon Fluks en Richard Dekker, werd zaterdag 10 juni eerste tijdens de zeventiende Zwolse Halve Marathon. Namens het winnende team namen twee medewerkers van Wavin dinsdag de wisselbeker, een trofee voor de eigen prijzenkast, een cheque van Thais restaurant BaiYok en tickets van de Zwolse Theaters in ontvangst. Het podium bij de Rabobank Business Run werd gecomplementeerd door de snelste teams van de Nederlandse Politie Sportbond en Ernst & Young Accountants. De eerste prijs bij de Craft Business Run ging naar team twee van Hogeschool Windesheim. Het team met Tess Boekema, Anne Velema, Ruben Draaijer, Jonatan Kuhlmann en Laura Gerritsen troefde op de 4 Engelse Mijlen alle andere bedrijventeams af. Nederlandse Politie Sportbond 12 en Ernst & Young Accountants 6 eindigden respectievelijk als tweede en derde.

De organisatie van het grootste hardloopevenement van Zwolle had ook dit jaar drie goede doelen aan de Scania Zwolse Halve Marathon gekoppeld. Elk goed doel ontving voor de zeventiende editie maar liefst vijftig startbewijzen, waarmee extra inkomsten konden worden gegenereerd. Daarnaast kregen alle deelnemers tijdens de inschrijving voor de Scania Zwolse Halve Marathon of de Wavin 4 Engelse Mijlen de mogelijkheid om (geheel vrijblijvend) geld te doneren aan De Toren, Hart voor Zwolle en de Havenbuurt van Het Zonnehuis. Dit heeft een mooi bedrag opgeleverd, want de drie genoemde goede doelen kregen dinsdag uit handen van Teun Bouwhuis, voorzitter Stichting Halve Marathon Zwolle, allen een cheque ter waarde van 1.300 euro.

Deel deze pagina: