Berger-De Vries geniet van Halve: ‘Geeft kick’

| 13-06-2019

Hellen Berger-De Vries, vorig jaar beste Zwolse én Nederlandse in de Scania Zwolse Halve Marathon, start zaterdag als de grote favoriet in de categorie vrouwen 35-plus. De Zwolse verwacht de komende editie niet opnieuw als eerste Nederlandse over de streep te komen. “Er doet een hele snelle dame mee, dus dat doel heb ik laten varen”, lacht Berger-De Vries, die net is hersteld van een elleboogbreuk.

De snelle dame in kwestie is Kim Dillen, die op de halve marathon een persoonlijk record van 1:12:50 heeft staan. Hellen Berger-De Vries maakt zich geen illusies, ook omdat de voorbereiding op de Zwolse Halve Marathon niet vlekkeloos is verlopen. Zo kampte ze na de marathon van Enschede met hamstringklachten en kwam ze tijdens de BB-lopers Baan Classic ten val. “Ik viel heel erg hard, waardoor ik mijn elleboog brak. Daardoor heb ik de eerste weken sowieso niets gedaan, want iedere stootbeweging deed pijn. Door die blessure is je hele lichaam uit balans. Ik had bijvoorbeeld een rug als een wokkel. De voorbereiding is dus zeker niet optimaal.”

Toch heeft Berger-De Vries weer enorm veel zin om zaterdag aan haar thuiswedstrijd te beginnen. De titel van snelste Nederlandse gaat ze hoogstwaarschijnlijk dus niet binnenhalen, maar de snelste van de stad wil ze zeker worden. “Ik ga er zeker voor om de eerste dame van Zwolle te worden”, lacht de BB-loopster maar weer eens. “Het is zo mooi om deze wedstrijd te lopen, vooral omdat je echt heel veel mensen kent. Als iedereen jouw naam roept en aanmoedigt, dat is echt genieten. Ik werk in het ziekenhuis en daar moedigen ze me nu al aan. Dat geeft een kick.”

De Zwolse gaat niet per se voor een razendsnelle tijd, maar weet wel dat er misschien een mooi gevecht met Hinke Schokker kan ontstaan. De Friezin is van nature ultraloopster, maar richt zich de afgelopen jaren ook op de wat kortere afstanden. “Dat is echt wel een concurrent, want ze doet ook nog eens mee in mijn categorie. Er is dus nog wel iets om voor te strijden”, stelt Berger-De Vries, die hoe dan ook weer smacht naar het startschot en de drie rondes door haar eigen stad. “Dat blijft mooi. Na afloop lekker een borrel drinken met de BB-lopers. Ik heb er weer zin in!”

Deel deze pagina: