Geen weergave mogelijk voor deze kloon, origineel ontbreekt.

Arne Mulder wint Wavin 4 Engelse Mijlen

| 09-06-2018

Arne Mulder is zaterdagavond winnaar geworden van de Wavin 4 Engelse Mijlen. De Zwolse atleet kwam tot een eindtijd van 20 minuten en 8 seconden en bleef daarmee nummer twee Guillaume Lorton uit Frankrijk drie seconden voor. Het brons ging naar Ben Vriends, die finishte in een tijd van 20:29. “Dit was kicken”, glundert Mulder na afloop.

De winnaar van zaterdag liep een dag eerder nog een wedstrijd in Nijmegen, waar hij het zwaar had. “Ik kwam snel alleen te zitten. Uiteindelijk was ik om 1.00 uur pas thuis en heb ik de hele nacht niet geslapen.” Toch kwam de Zwollenaar tot een prima eindtijd en daarmee haalde hij zelfs de winst binnen. Het werd nog even spannend, want Guillaume Lorton kwam langszij. Uiteindelijk bleef Mulder hem toch voor. “Ik ben diep gegaan. Het werd nog spannend, want hij haalde me in en tegelijkertijd keek ik even de verkeerde kant op. Toch won ik en dat is heel mooi”, concludeert de winnaar.

Voor Joep Emmen mondde de 4 Engelse Mijlen uit in een zesde plaats. Hij snelde naar een tijd van 21 minuten en 12 seconden en daar kon hij wel mee leven. Helemaal omdat hij eerst nog met Mulder meeliep. “Dan weet je dat het na vijf kilometer pittig wordt, haha. Ik kon wel steady doorlopen, dus prima joh. Voor nu is dit goed”, zegt Emmen, die genoot van het publiek en het nieuwe parcours. “Het was schitterend. Alle mensen die normaal bij de Sassenpoort stonden, waren nu aan het begin van de straat. Volgend jaar loop ik de halve marathon, zodat ik nog meer van het publiek kan genieten.”

Jamie van Lieshout wint bij de vrouwen
Bij de vrouwen ging de overwinning naar Jamie van Lieshout, die na 23 minuten en 7 seconden over de finish kwam. Fanos Tekle werd tweede in 23 minuten en 19 seconden, terwijl de Zwolse Tess Boekema derde werd. Boekema noteerde een eindtijd van 23:27. “Het was een pittige editie”, vertelt Boekema. “Ik had deze week last van keelontsteking en merkte al snel dat het niet ging. Soms heb je wedstrijden die vanzelf gaan, soms is dat niet zo. Maar ik heb wel genoten hoor, volgens mij hoorde ik om de tien meter mijn naam. Alle aanmoedigingen zijn hartstikke fijn.”

Deel deze pagina: