Arne Mulder opnieuw snelste Zwollenaar

| 09-06-2013

BB-loper Arne Mulder is - net als vorig jaar - als eerste Zwollenaar over de streep gekomen bij de Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon. Tussen het buitenlandse hardloopgeweld wist Mulder zaterdagavond voor eigen publiek naar een fraaie dertiende plaats te lopen in een nieuw persoonlijk record van 1:09:31. Mulder werd derde Nederlander achter Michel Butter (1:04:59) en Olfert Molenhuis (1:07:05). PEC-atlete Hellen de Vries was de snelste Zwolse in 1:28:42.

Arne Mulder was na afloop tevreden. “Alle trainingen waren de afgelopen maanden gericht op het lopen van deze halve marathon en de komende wedstrijden over 10 kilometer. En als dit resultaat er dan uit komt, dan bevestigt dat absoluut dat we goed bezig zijn. De hele week liep ik al te stuiteren door huis. Laat die race maar komen, dacht ik regelmatig”, vertelt Mulder, die het grootste gedeelte van de wedstrijd een strak tempo kon vasthouden. “De laatste ronde had ik echter nog wel wat verval. De slotronde door het centrum heb ik toch echt wel tijd verloren met het passeren van andere lopers. Maar ondanks dat mijn ‘Garmin’ weer 400 meter meer aangeeft, door het slalommen om lopers heen, ben ik blij dat ik zo'n mooie tijd heb gelopen.”

De Zwolse Hellen de Vries, uitkomend voor PEC 1910, zette zaterdagavond een mooie prestatie neer door vijfde te worden bij de vrouwen senioren. Zij kwam over de finish in een tijd van 1:28:49 (netto 1:28:42). Op ongeveer een minuut van De Vries liet BB-loper Tess Boekema, na een constante race, de klok stil staan op 1:29:43 (netto: 1:29:42). In haar eerste halve marathon werd de 19-jarige Zwolse - net als in de Stationsloop - ‘gehaasd’ door coach Berthold Berger. “Op het moment dat ik het moeilijk had motiveerde hij me en zorgde er voor dat we grotendeels de ideale lijn konden houden. De laatste twee kilometer vanaf het viaduct waren echt zwaar. Gelukkig kon ik vanaf het Kerkbrugje nog een versnelling eruit persen en finishte ik onder de 1 uur en 30 minuten. Het was echt een heerlijk moment toen ik de finish naderde en de klok op 1:29 zag staan.”

Deel deze pagina: