Arne Mulder beste Zwollenaar op de Halve

| 10-06-2012

BB-loper Arne Mulder heeft zaterdag 9 juni een knappe negentiende plaats overall weten te behalen tijdens de Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon 2012. Tussen het buitenlandse hardloopgeweld wist de regiotopper naar 1:11:01 (netto 1:10:59) te lopen. Mulder debuteerde op de 21,1 kilometer en werd direct tweede Nederlander achter Koen Raymaekers en dus eerste Zwollenaar in de uitslag. Een andere opvallende prestatie leverde Jacqueline Rustidge (Isala) met een eerste plaats in haar categorie V35 in een tijd van 1:22:12 (netto 1:22:10).

© Annet van Raalten

Gerard van de Veen, atletenmanager en racedirector van de Zwolse Halve Marathon, zei het als commentator bij RTV Oost na afloop van Arne’s race al: “dit is een opkomend talent waar we de komende jaren ongetwijfeld nog veel van gaan horen.” Dat Mulder nu al van zich liet horen kwam voor de atleet zelf niet eens onverwacht: “Ik wist wel dat het zou kunnen, met de goede vorm en een goede dag om hier een snelle tijd neer te zetten. Ik was van tevoren al op de hoogte van een haas die een Britse atlete naar één uur en tien minuten wilde loodsen. Perfect om achteraan te gaan. Ik liep tot acht kilometer bij dat groepje, daarna merkte ik dat ze langzamer gingen lopen.”

“Voor de tweede doorkomst ging ik bij ze weg en ben ik vervolgens met Israëliër Nitai Stein gaan samenwerken. We liepen daarna kop om kop richting finish”, vervolgt de BB-loper zijn relaas. “Bij doorkomst van het laatste rondje merkte ik dat ik op mijn tanden moest bijten, ik heb daarna geen kopwerk meer gedaan. Het laatste rondje ging op doorzettingsvermogen. Op een gegeven moment kreeg ik braakneigingen, waarschijnlijk door de sportdrank die ik onderweg nam. Ik kon net de laatste honderd meter nog versnellen zonder over te geven. Na de finish ging alles er uit, maar dat deerde mijn super blije gevoel natuurlijk niet.”

© Annet van Raalten

Ook Jacqueline Rustidge kon terugkijken op een mooie race: “Ik had van tevoren één uur en 23 minuten in mijn hoofd als eindtijd, dat werd ongeveer een minuut sneller. Het eerste en tweede rondje liep ik lekker soepel, bij het derde rondje kreeg ik het zwaar. Toen begon ik de verzuring in mijn benen wel te voelen. Toch ben ik dik tevreden met deze prestatie. De atlete, die coördinator Nederlandse Politie Sport Bond van beroep is, doet zondag alweer een NK 1/8 triatlon voor politiemensen. “Ik doe eigenlijk nooit een triatlon, maar ik wilde toch graag meedoen. Dat betekent niet dat ik me bij deze wedstrijd in heb gehouden. Ik wilde in Zwolle knallen, dit was het hoofddoel.”

Andere mooie prestaties werden door Andre Plette, René Poppe, Henry Visscher en Hellen de Vries geleverd. Plette finishte bij de mannen senioren als 22ste in een tijd van 1 uur, 16 minuten en 57 seconden. René Poppe kwam een tiental seconden later binnen. De atleet van AV Salland werd eerste bij de mannen 45+ in een tijd van 1:17:11. BB-loper Henry Visscher werd achter Plette 23ste bij de mannen senioren in een tijd van 1 uur, 17 minuten en 18 seconden (netto 1:17:17). Hij scherpte zijn PR met bijna twee minuten aan ten opzichte van vorig jaar. Toen klokte Visscher nog 1:18:57. Hellen de Vries, uitkomend voor PEC 1910, zette een prachtige prestatie neer door zevende te worden bij de vrouwen senioren. Zij kwam over de finish in een tijd van 1:26:58 (netto 1:26:55), meer dan twee minuten sneller dan vorig jaar.

© Annet van Raalten
Scania Zwolse Halve Marathon, Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Hellen Berger-De Vries, BB-lopers, René Poppe, Arne Mulder, Henry Visscher


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws