Salverda 4 Engelse Mijlen

Voor velen dé instapafstand om je te laten zien, maar voor de echte 4 mijlers dé wedstrijd om je te laten zien. Vanaf de start achter het station (Koggelaan) gaat het slingerend de binnenstad in, met dan een gedeeltelijke ronde van het Scania Halve Marathon Zwolle parcours, om te finishen op de Grote Markt. Ruim 6 kilometer (6,4 km) luide aanmoedigingen van bekenden, maar ook van mensen die genieten van jouw prestatie. Een zee van kreten, muziek en luid gejuich. Je gaat het beleven!

Start en finish
De Salverda 4 Engelse Mijlen start om 19.00 uur voor wedstrijdlopers en business runners. Om 19.10 uur valt het startschot voor recreanten. Het parcours start op de Koggelaan en gaat via de Van Karnebeekstraat(bus)tunnel naar een parcours van één ronde in de binnenstad. De finish is op de Grote Markt. Het parcours is Atletiekunie gecertificeerd.

Indeling startvakken 4 Engelse Mijlen
Vak 1 = Wedstrijdlopers  (19.00 uur)
Vak 2 = Business Runners (19.00 uur)
Vak 3 = Recreanten  (19.10 uur)
Vak 4 = Scholieren (19.10 uur)

De vakken staan op de locatie aangegeven.

Herinnering
Iedere deelnemer ontvangt na de finish een medaille als herinnering. Net als voorgaande jaren is het ook dit jaar mogelijk om bij de inschrijving aan te geven of je de herinneringsmedaille wil laten graveren. Het graveren gebeurt na de finish met een hoogwaardige laser en een gepatenteerd besturingsprogramma. De gravering – naam en tijd – maakt de herinneringsmedaille uniek en persoonlijk. Een medaille met gravering kost bij voorinschrijving 7,50 euro.

Wheelers, handbikers en buggy’s
Het parcours is niet geschikt voor wheelers, handbikers en buggy’s. Om veiligheidsredenen kunnen zij niet deelnemen aan de 4 Engelse Mijlen. 

Klasse-indeling 4 Engelse Mijlen
Aan de hand van het volledige inschrijfformulier wordt men ingedeeld in de volgende klassen:

  • Atletiekunie Mannen en Vrouwen;
  • Recreanten Mannen en Vrouwen.

Wanneer je het formulier niet volledig invult, word je automatisch ingedeeld bij de recreanten.

Kleedruimte en douchevoorziening
Deelnemers kunnen tot 23.30 uur gebruik maken van de kleedruimtes en douchevoorzieningen van On Campus bij Hogeschool Windesheim.

Kledingtransport
Bij de kledingbussen, nabij het startvak, is er voor iedere deelnemer een tas waarop men het startnummer vermeldt. Aan het startnummer zit een taslabel die te gebruiken is voor de kledingtas. Deze tas kan worden ingeleverd nabij het startvak. Na afloop is de kledingtas af te halen op de Eekwal, iets voorbij de finish. (let op de nummering!) N.B alléén door de organisatie verstrekte (of soortgelijke) tassen kunnen afgegeven worden. Eigen (sport/rug of dergelijke) tassen worden niet ingenomen! Denk er aan dat je geen spullen achter laat bij Brainz. Deze sluit om 19.30 uur.