Tijdregistratie

Bij de Scania Zwolse Halve Marathon wordt de MYLAPS BibTag gebruikt voor het registreren van jouw tijd. Achter op het startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag). BibTag maakt het registreren van tijden heel eenvoudig: je dient alleen het startnummer correct te dragen.

Neem de volgende punten in acht en zorg daarmee voor een goede tijdregistratie:

  • Draag het startnummer zichtbaar en goed op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met jouw handen tijdens het passeren van de matten, onder meer op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van jouw BibTag op. Let ook op met het indrukken van jouw eigen stopwatch op de start- en finishlijn.
  • Probeer het startnummer niet te vouwen of te kreukelen. Zeker niet op de plaats waar de tag zit. Dit voorkomt problemen.
  • Het startnummer wordt uiterlijk een week van te voren per post toegestuurd. Gebruik speldjes op de hoekpunten om het startnummer te bevestigen en doorboor de tag niet.
  • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens de Zwolse Halve Marathon en de 4 Engelse Mijlen geen gebruik maken van jouw gele of groene MYLAPS ChampionChip.
  • Na afloop van de wedstrijd is het niet nodig om de BibTag in te leveren. Je mag het startnummer met tag als herinnering bewaren!
  • In de uitslag is de brutotijd de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot valt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. De nettotijd is een extra service.