Nieuws

Gepubliceerd op donderdag 19 januari 2017 om 17:01
De organisatie van het grootste loopevenement van Zwolle heeft besloten om ook aan de zeventiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon drie goede doelen te koppelen. Zo kun jij tijdens de inschrijving voor de Scania Zwolse Halve Marathon of de Wavin 4 Engelse Mijlen er (geheel vrijblijvend) voor kiezen om geld te doneren aan De Toren, Hart voor Zwolle en de Havenbuurt van Het Zonnehuis. Elk goed doel ontvangt tevens vijftig startbewijzen, waarmee extra inkomsten kunnen worden gegenereerd. De inschrijving start zondag 26 februari om 12.00 uur.
Gepubliceerd op vrijdag 16 september 2016 om 10:04
Scania Production Zwolle is ook de komende drie jaar hoofdsponsor van de Zwolse Halve Marathon. Dat heeft algemeen directeur Magnus Ivansson van de Zwolse truckfabrikant bekend gemaakt. Scania gaat daarmee haar tweede periode als hoofdsponsor in. “Dit past helemaal binnen ons bedrijfsprofiel”, vertelt de algemeen directeur.
Gepubliceerd op woensdag 15 juni 2016 om 09:43
Onder het genot van een hapje en een drankje hebben de winnaars van de Rabobank Business Run (Zwolse Halve Marathon) en de Craft Business Run (4 Engelse Mijlen) dinsdag bij Scania, hoofdsponsor van de Zwolse Halve Marathon, hun prijzen in ontvangst genomen. Daarnaast kregen de drie goede doelen van de zestiende editie ieders een cheque van 2.016 euro.
Gepubliceerd op zaterdag 11 juni 2016 om 22:43
Hellen de Vries heeft tijdens de zestiende Scania Zwolse Halve Marathon de titel ‘Snelste Zwolse’ in de wacht gesleept. De atlete uit de stal van BB-lopers liep niet haar beste wedstrijd, maar toch was het voldoende om als eerste Zwolse vrouw over de streep te komen. Bij de mannen was die eer voor René Poppe. “De tijd was voor mij niet belangrijk. Ik wilde als eerste Zwolse vrouw over de streep komen en dat is gelukt”, zegt de goedlachse De Vries.
Gepubliceerd op zaterdag 11 juni 2016 om 22:26
Richard Mengich is zaterdagavond voor het tweede achtereenvolgende jaar winnaar geworden van de Scania Zwolse Halve Marathon. De Keniaan voldeed de zestiende editie in een tijd van 1:00:37 en daarmee bleef hij twaalf seconden onder het oude parcoursrecord van Wilson Kipsang, gelopen in 2011. Albert Kangogo kwam in 1:01:36 als tweede over de meet en Edwin Kiptoo completeerde met zijn 1:02:02 het volledig Keniaanse podium. Helah Kiprop won de wedstrijd bij de vrouwen in 1:08:36.
Gepubliceerd op zaterdag 11 juni 2016 om 20:14 1 reactie
Arne Mulder heeft zaterdagavond de Wavin 4 Engelse Mijlen op zijn naam gezet. De Zwollenaar snelde naar een tijd van 20:25 en hield daarmee de concurrentie ver achter zich. Henk Smalbrugge kwam als nummer twee over de meet, terwijl Joep Emmen als derde eindigde. “Het was weer hartstikke leuk om te lopen en dit is zeker geen gekke tijd”, reageert Mulder kort na de race.
Gepubliceerd op donderdag 9 juni 2016 om 14:00
Alle startnummers voor de zestiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon zijn verspreid. Het overschrijven van het startnummer is NIET meer mogelijk. Ook niet op de dag zelf! In onderstaande lijsten zijn alle deelnemers (inclusief startnummer) vermeld. Het startnummer dient tijdens de Scania Zwolse Halve Marathon of de Wavin 4 Engelse Mijlen verplicht goed zichtbaar op de borst gedragen te worden. De organisatie wenst iedereen succes en vooral heel veel plezier!
Gepubliceerd op dinsdag 7 juni 2016 om 10:27
Wereldtopper Bernard Kipyego staat aankomende zaterdag aan de start van de zestiende Scania Zwolse Halve Marathon. De tweevoudig winnaar van de Amsterdam marathon heeft een persoonlijk record van 59.10 en geldt daarmee als een geduchte concurrent voor Richard Mengich, de favoriet in Zwolle. Vanuit Nederland is ook Koen Raymaekers van de partij.
Gepubliceerd op vrijdag 27 mei 2016 om 23:01
De organisatie van de zestiende Scania Zwolse Halve Marathon is er opnieuw in geslaagd een absolute wereldtopper aan te trekken. De wereldrecordhoudster halve marathon Florence Kiplagat maakt op zaterdag 11 juni haar opwachting in Zwolle. De Keniaanse is tweevoudig wereldkampioen. Het mannenveld is verder versterkt met de komst van Edwin Kiptoo, de winnaar van 2013.