Nieuws

Gepubliceerd op dinsdag 24 mei 2016 om 12:21

Gepubliceerd op donderdag 12 mei 2016 om 13:27
Er kan geen deelnemer meer bij! Na de Scania Zwolse Halve Marathon zit nu ook de Wavin 4 Engelse Mijlen helemaal vol. De deelnemerslimiet van in totaal 8.500 hardlopers voor de zestiende editie van het Zwolse hardloopfestijn - zaterdag 11 juni 2016 - is bereikt. De organisatie heeft daarom de inschrijving vroegtijdig gesloten, inschrijven via de website www.halvemarathonzwolle.nl is niet meer mogelijk.
Gepubliceerd op woensdag 11 mei 2016 om 08:47
In de zestiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon is het ladies first. De nadruk ligt voor de wedstrijd op zaterdag 11 juni op het damesveld. Blikvanger bij de dames is de absolute wereldtopper en tweevoudig winnares Helah Kiprop. Bij de mannen zal de razendsnelle Richard Mengich zijn titel gaan verdedigen. Bij zowel de dames als de mannen wordt opnieuw een aanval op de heersende parcoursrecords verwacht.
Gepubliceerd op zaterdag 16 april 2016 om 15:01

Gepubliceerd op donderdag 31 maart 2016 om 13:22
De school die relatief (verhouding aantal lopers ten opzichte van het totaal aantal leerlingen) de meeste deelnemers op de been brengt bij de Wavin 4 Engelse Mijlen op zaterdag 11 juni, ontvangt een geldprijs van maar liefst 1.000 euro. Dit bedrag mag echter niet in de schoolkas verdwijnen, maar moet door de winnende school aan een door de school gekozen goed doel worden geschonken.
Gepubliceerd op maandag 14 maart 2016 om 13:18
Een groep hardlopers van het project On the Run, een initiatief van nationaal top-atleet Olfert Molenhuis, verschijnt zaterdag 11 juni aan de start van de Scania Zwolse Halve Marathon. De hardlopers laten zich sponsoren en zamelen geld in voor voedsel en veilig drinkwater voor mensen die noodgedwongen op de vlucht zijn in Jordanië. Ben jij geïnteresseerd in On the Run of wil jij ook een steentje bijdragen? Meld je dan aan op www.ontherun.nu.
Gepubliceerd op donderdag 10 maart 2016 om 15:29
De deelnemerslimiet van 4.000 hardlopers voor de zestiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon is bereikt. Nooit eerder zat het hoofdonderdeel van het Zwolse hardloopfestijn zo snel vol. Inschrijven voor de Wavin 4 Engelse Mijlen is nog wel mogelijk via de website www.halvemarathonzwolle.nl. Aan de kortste afstand kunnen zaterdag 11 juni maximaal 4.500 hardlopers meedoen.
Gepubliceerd op woensdag 9 maart 2016 om 11:17

Gepubliceerd op woensdag 3 februari 2016 om 12:12
De organisatie van het grootste hardloopevenement van Zwolle heeft besloten om ook aan de zestiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon drie goede doelen te koppelen. Zo kunnen de hardlopers tijdens de inschrijving er (geheel vrijblijvend) voor kiezen geld te doneren aan Coeliakie Kids, Voor Elkaar Zwolle (Warmlopers) en Vrienden van Zorgboerderij Molenzicht. De inschrijving start zondag 28 februari om 12.00 uur.
Gepubliceerd op zaterdag 23 januari 2016 om 21:04

Bouwhuis zet zich als voorzitter van VG Sport Zwolle al vele jaren met grote betrokkenheid, enthousiasme en doorzettingsvermogen in voor een volwaardige deelname van gehandicapten aan de samenleving. Ook heeft hij in de afgelopen jaren een belangrijke rol vervuld rond het zwembadenbeleid in Zwolle. Daarnaast is Bouwhuis de grondlegger en organisator van meerdere markante Zwolse sportevenementen, zoals de Salverda Berkumloop (25 jaar) en de Scania Zwolse Halve Marathon (15 jaar). Hij slaagt er letterlijk en figuurlijk in mensen in beweging te krijgen en Zwolle tot een leefbare en levendige stad te maken. Zo maakte hij bijvoorbeeld in 2015 van de opening van de Boxem Tunnel veel meer dan alleen een simpele opening. Als sportliefhebber haalde Bouwhuis topwielrenners als Tom Dumoulin, Niki Terpstra en Theo Bos naar Zwolle voor de Zwolse 1.000 meter Tijdrit en maakte van de opening een unieke en spectaculaire sporthappening.