Nieuws

Gepubliceerd op maandag 30 mei 2011 om 12:12
De Stichting Halve Marathon Zwolle (SHMZ) is erin geslaagd om Coen Swijnenberg en Sander Lantinga naar Zwolle te halen. De twee populaire DJ’s van Radio 3FM verzorgen op zaterdag 18 juni van 17.00 tot 19.00 uur een twee uur durende DJ-show op het Lübeckplein, dat speciaal voor de gelegenheid voor één dag wordt omgedoopt tot ‘Lübeck-Loop-Plein’. Op het plein is (vanaf 16.00 uur) voorafgaand aan de Wavin 4 Engelse Mijlen en de Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon van alles te beleven op het gebied van hardlopen.
Gepubliceerd op dinsdag 24 mei 2011 om 10:42
De deelnemerslimiet van 4.000 hardlopers voor de Zwolse Halve Marathon van het Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon Festival is bereikt. De wens van de organisatie komt daarmee uit. En voor iedereen die het niet gelukt is om zich in te schrijven: meelopen op de Wavin 4 Engelse Mijlen is nog mogelijk of wees er op tijd bij volgend jaar! Natuurlijk is het ook altijd leuk om de deelnemers aan te moedigen op zaterdag 18 juni.
Gepubliceerd op vrijdag 29 april 2011 om 11:50
Het gaat hard met de inschrijvingen voor de elfde editie van het Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon Festival. Het grootste loopfestijn van Zwolle wordt weliswaar pas op zaterdag 18 juni gehouden, maar de deelnemerslimiet voor de Zwolse Halve Marathon is al bijna bereikt. Voor de twijfelaars is het nu dus zaak om snel een beslissing te nemen. De inschrijving voor de halve marathon wordt gesloten bij 4.000. Voor de Wavin 4 Engelse Mijlen kunnen 4.500 hardlopers zich inschrijven.
Gepubliceerd op donderdag 28 april 2011 om 10:53

De groep doet mee aan de 4 Engelse mijlen en de Zwolse Halve Marathon om geld bij elkaar te lopen voor zorgboerderij Molenzicht en de Zwolse afdeling van Youth for Christ. Meerdere Zwolse bedrijven juichen dit initiatief toe en hebben daarom besloten om professionele hardloopkostuums voor de Warmlopers aan te schaffen. Dinsdagavond liepen ongeveer 45 van de in totaal zestig trotse lopers min of meer een ererondje. Het tempo lag weliswaar nog niet zo hoog, maar door de professionele outfits zag het er wel ‘flitsend’ uit. Kijk voor meer info op www.warmlopers.nl.

Gepubliceerd op dinsdag 12 april 2011 om 15:46
Eén van de redenen waarom Wilson Kipsang is vastgelegd voor deelname aan de elfde editie van de Halve Marathon Zwolle, is de hoop op een nieuw parcoursrecord. De atleet uit Kenia heeft een persoonlijk record van 58.59 en dat is bijna twee minuten sneller dan de snelste tijd ooit in Zwolle: 1:01.51. Ook Jason Mbote, viervoudig winnaar in Zwolle, heeft aangekondigd op 18 juni weer van de partij te zijn, net als Ahmed Baday uit Marokko. De organisatie is verder nog met enkele andere atleten in onderhandeling over deelname in Zwolle.
Gepubliceerd op dinsdag 12 april 2011 om 11:02
De Halve Marathon Zwolle gaat met ingang van komende editie een samenwerking aan met ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Beide partijen hebben maandagavond tijdens een persconferentie de overeenkomst ondertekend. ArtEZ gaat zich inzetten om een deel van het parcours op 18 juni op kunstzinnige wijze aan te kleden. Het wordt een voorbeeld hoe kunst, cultuur en sport samen kunnen gaan en elkaar zelfs versterken. “De lopers moeten geïnspireerd raken en tijdens de wedstrijd aangemoedigd worden tot grote prestaties.”
Gepubliceerd op zondag 20 maart 2011 om 15:39
Wim Volkers heeft zaterdag een mooie intro gegeven op de Halve Marathonclinic van AV PEC 1910. Ondanks het fantastische lenteweer en de Kruidenloop in Heerde, was er toch een aanzienlijke groep enthousiaste halve marathonlopers die naar zijn verhaal luisterde. Alle facetten kwamen aan bod. Duurloop, interval, overcompensatie, het voorkomen van blessures, plezier en gezelligheid, want het draait toch vooral om de goede mix van sport en ontspanning. Waar kan dat beter dan bij een clinic die zit als een jas?
Gepubliceerd op maandag 7 maart 2011 om 12:50
Al jaren is de Zwolse atletiekvereniging PEC 1910 een vertrouwd adres voor diverse loopclinics. StartToRun staat al een decennium op het programma en ook de clinic voor de Halve Marathon van Zwolle is voor velen al een vaste traditie geworden. Ook dit jaar zal er weer een breed aanbod aan loopclinics aangeboden worden, zodat er voor iedere loper, van beginner tot gevorderde, een passende uitdaging te vinden is.
Gepubliceerd op vrijdag 25 februari 2011 om 19:36
In navolging op het succes van eerdere edities, biedt ook de elfde editie van het Zwolse Halve Marathon Festival de mogelijkheid om met collega’s ‘voor de zaak’ te lopen. De elfde editie geeft lopers zelfs de mogelijkheid om te kiezen tussen twee business runs. Naast de Rabobank Business Run (21,1 kilometer) is er dit jaar voor het eerst ook de Scania 4 EM Business Run (6,4 kilometer). De inschrijving voor beide business runs is donderdag gestart en loopt tot en met 10 mei 2011.
Gepubliceerd op vrijdag 28 januari 2011 om 18:24
Voormalig topvolleyballer Bas van de Goor en langeafstandsloper Wilson Kipsang (Kenia) lopen tot groot enthousiasme van de organisatie op zaterdag 18 juni 2011 de Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon. Van de Goor doet dat niet in zijn eentje. Hij neemt - in het kader van zijn Bas van de Goor Foundation - deel met een groep diabetespatiënten. De rappe Keniaan Kipsang loopt in Zwolle ter voorbereiding op zijn wereldrecordpoging later dit jaar bij een najaarsmarathon (vermoedelijk in Berlijn).