Nieuws

Gepubliceerd op dinsdag 12 april 2011 om 11:02
De Halve Marathon Zwolle gaat met ingang van komende editie een samenwerking aan met ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Beide partijen hebben maandagavond tijdens een persconferentie de overeenkomst ondertekend. ArtEZ gaat zich inzetten om een deel van het parcours op 18 juni op kunstzinnige wijze aan te kleden. Het wordt een voorbeeld hoe kunst, cultuur en sport samen kunnen gaan en elkaar zelfs versterken. “De lopers moeten geïnspireerd raken en tijdens de wedstrijd aangemoedigd worden tot grote prestaties.”
Gepubliceerd op zondag 20 maart 2011 om 15:39
Wim Volkers heeft zaterdag een mooie intro gegeven op de Halve Marathonclinic van AV PEC 1910. Ondanks het fantastische lenteweer en de Kruidenloop in Heerde, was er toch een aanzienlijke groep enthousiaste halve marathonlopers die naar zijn verhaal luisterde. Alle facetten kwamen aan bod. Duurloop, interval, overcompensatie, het voorkomen van blessures, plezier en gezelligheid, want het draait toch vooral om de goede mix van sport en ontspanning. Waar kan dat beter dan bij een clinic die zit als een jas?
Gepubliceerd op maandag 7 maart 2011 om 12:50
Al jaren is de Zwolse atletiekvereniging PEC 1910 een vertrouwd adres voor diverse loopclinics. StartToRun staat al een decennium op het programma en ook de clinic voor de Halve Marathon van Zwolle is voor velen al een vaste traditie geworden. Ook dit jaar zal er weer een breed aanbod aan loopclinics aangeboden worden, zodat er voor iedere loper, van beginner tot gevorderde, een passende uitdaging te vinden is.
Gepubliceerd op vrijdag 25 februari 2011 om 19:36
In navolging op het succes van eerdere edities, biedt ook de elfde editie van het Zwolse Halve Marathon Festival de mogelijkheid om met collega’s ‘voor de zaak’ te lopen. De elfde editie geeft lopers zelfs de mogelijkheid om te kiezen tussen twee business runs. Naast de Rabobank Business Run (21,1 kilometer) is er dit jaar voor het eerst ook de Scania 4 EM Business Run (6,4 kilometer). De inschrijving voor beide business runs is donderdag gestart en loopt tot en met 10 mei 2011.
Gepubliceerd op vrijdag 28 januari 2011 om 18:24
Voormalig topvolleyballer Bas van de Goor en langeafstandsloper Wilson Kipsang (Kenia) lopen tot groot enthousiasme van de organisatie op zaterdag 18 juni 2011 de Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon. Van de Goor doet dat niet in zijn eentje. Hij neemt - in het kader van zijn Bas van de Goor Foundation - deel met een groep diabetespatiënten. De rappe Keniaan Kipsang loopt in Zwolle ter voorbereiding op zijn wereldrecordpoging later dit jaar bij een najaarsmarathon (vermoedelijk in Berlijn).
Gepubliceerd op vrijdag 28 januari 2011 om 17:59
De organisatie van het Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon Festival heeft een nieuw onderdeel toegevoegd aan het grootste loopevenement van Zwolle. Nieuw tijdens de elfde editie van het loopfestijn is de Scania 4 EM Business Run. Dit onderdeel is te vergelijken met de succesvolle Rabobank Business Run, alleen gaat het hier niet om de Halve Marathon maar de 4 Engelse Mijlen.
Gepubliceerd op maandag 10 januari 2011 om 15:10
Voor het vijfde achtereenvolgende jaar loopt Jan Bakker dit jaar de halve marathon van Zwolle voor het goede doel. Menig fan van het loopevenement heeft hem vast en zeker een paar keer voorbij zien rennen en menig fanatiekeling heeft in zijn kielzog gelopen. Op dinsdag 18 januari aanstaande start hij weer een hardloopgroep. Jan is zich al aan het warmlopen...
Gepubliceerd op zaterdag 8 januari 2011 om 11:27
Net als voorgaande jaren organiseert de Zwolse atletiekvereniging PEC 1910 in de aanloop naar de Zwolse halve marathon weer een clinic. Voor belangstellenden van de PEC-clinic is er op zowel zaterdag 29 januari 15.00 uur als zaterdag 19 maart 14.00 uur volop informatie te verkrijgen in het clubhuis van PEC 1910 bij de atletiekbaan Wim Peters aan de Urksteeg in Zwolle.
Gepubliceerd op maandag 20 december 2010 om 15:13
Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon Festival. Dat is op zaterdag 18 juni 2011 de volledige naam van de elfde editie van het grootste loopevenement in Zwolle. De afgelopen jaren was Groene Land Achmea hoofdsponsor van het Zwolse Halve Marathon Festival en dat blijft ook zo, alleen de merknaam Groene Land Achmea verandert op 1 januari 2011 in Zilveren Kruis Achmea. Dus verandert automatisch ook de naam van het loopfestijn.
Gepubliceerd op woensdag 16 juni 2010 om 23:27
Teun Bouwhuis heeft woensdag uit handen van burgemeester Henk Jan Meijer de Erepenning Zwolle in ontvangst mogen nemen. Hij kreeg de onderscheiding als blijk van waardering en erkentelijkheid voor zijn bijzondere en langdurige verdiensten voor de stad.