Nieuws

Gepubliceerd op zondag 19 juni 2011 om 18:08
Wind, zon, regen en veel hardlopers in kleding van alle kleuren van de regenboog. De fotografen, in groten getale aanwezig, die zaterdagavond verslag mochten doen van de elfde editie van het Zilveren Kruis Achmea Halve Marathon Festival konden zich naar hartenlust uitleven. Het was een kleurrijk geheel in de binnenstad van Zwolle. Sportief Zwolle stuurde Annet van Raalten naar de doorkomst in de Luttekestraat en de finish op de Grote Markt. Hier een verzameling foto’s van de langste afstand, de halve marathon.
Gepubliceerd op zondag 19 juni 2011 om 17:23
De strijd der Zwollenaren tijdens het Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon Festival is zaterdagavond door Joep Emmen gewonnen. De PEC-atleet finishte als 32ste op de halve marathon in een tijd van 1:16.51 en bevestigde daarmee zijn talent en vorm van de afgelopen weken. Achter wereldtoppers Wilson Kipsang en Flomena Chepchirchir, die beide een parcoursrecord vestigden, kwam Joep in nagenoeg droog weer over de finish. Dat was echter lang niet voor iedereen weggelegd.
Gepubliceerd op zondag 19 juni 2011 om 15:12
Voor de 8.500 deelnemers aan het elfde Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon Festival is het evenement ook echt een feest om te lopen geweest. Massa’s mensen uit Zwolle en omgeving kwamen zaterdag immers naar de binnenstad om ook dit jaar weer te laten zien waarom de Zwolse Halve Marathon nog altijd aan populariteit toeneemt. Zowel lopers als toeschouwers trotseerden wind en regen en maakten ook van de elfde editie er één die niet snel vergeten zal worden.
Gepubliceerd op zondag 19 juni 2011 om 14:43
Achter het loopgeweld van Kenianen, Tanzanianen, Marokkanen, Ethiopiërs, hebben ook vele Nederlanders zich zaterdagavond prima gemanifesteerde tijdens het Zwolse Halve Marathon Festival. Tussen artiesten, vrolijke muziek en beats en rijen publiek dat zich warm probeerde te houden in wind en regen, streden ook de BB-lopers uit Zwolle en andere wedstrijdlopers en recreanten om zo snel mogelijk te finishen. In het geval van de BB-lopers sneuvelden er zoals bijna bij elke wedstrijd weer vele records.
Gepubliceerd op zondag 19 juni 2011 om 13:09
De held van de Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon 2011 was niet alleen Wilson Kipsang, die het parcoursrecord aan flarden liep. De helden waren ook mannen en vrouwen als Judith van Holland, Paul Brugman en Rita Kloosterman, en al die duizenden anderen die door een krankzinnige wolkbreuk niet af te stoppen waren.
Gepubliceerd op zondag 19 juni 2011 om 12:04
De held van de Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon 2011 was niet alleen Wilson Kipsang, die het parcoursrecord aan flarden liep. De helden waren ook mannen en vrouwen als Judith van Holland, Paul Brugman en Rita Kloosterman, en al die duizenden anderen die door een krankzinnige wolkbreuk niet af te stoppen waren. Regionale en landelijke media schreven uitvoerig over de elfde editie van dit Zwolse loopfestijn.
Gepubliceerd op zondag 19 juni 2011 om 11:51
De held van de Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon 2011 was niet alleen Wilson Kipsang, die het parcoursrecord aan flarden liep. De helden waren ook mannen en vrouwen als Judith van Holland, Paul Brugman en Rita Kloosterman, en al die duizenden anderen die door een krankzinnige wolkbreuk niet af te stoppen waren.
Gepubliceerd op zondag 19 juni 2011 om 11:38
Daar sta je dan, tussen al die duizenden andere lopers die ook meedoen aan de 4 Engelse Mijlen van het Zwolse Halve Marathon Festival. De één heel uitgelaten, omdat hij zin heeft in de 6,4 kilometer lange afstand. De ander wat minder, omdat school hem verplicht mee te doen.
Gepubliceerd op zondag 19 juni 2011 om 11:13
Jesse Nijboer uit Uffelte heeft zaterdagavond de Wavin 4 Engelse Mijlen op zijn naam geschreven. De A-junior van atletiekvereniging Start ’78 uit Steenwijk legde de afstand van 6,4 kilometer af in een tijd van 21 minuten en 18 seconden. Alleen Erik Leusink (HAC ’63) kon echt tegenstand bieden, hij kwam als tweede in 21.24 over de finish. Rik Wolswinkel van Loopgroep Aart Slinger eindigde als derde (21.41). Snelste vrouw was Maartje van Reedt Dortland van het Zwolse PEC 1910. Zij eindigde als 25ste in 24.54.
Gepubliceerd op zondag 19 juni 2011 om 09:17
De elfde editie van de Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon was er één om niet snel te vergeten. Met twee parcoursrecords, de vijfde tijd dit jaar in de wereld gelopen en een recordaantal deelnemers (4.000) werd opnieuw duidelijk dat de halve marathon van Zwolle behoort tot de absolute topwedstrijden in Nederland. Wilson Kipsang liet de duizenden toeschouwers in Zwolle genieten van een fabuleuze solo die eindigde in 1:00.49. De prestatie van de winnares bij de dames Flomena Chepchirchir was zo mogelijk nog indrukwekkender, ze liep met 1:08.22 de vijfde tijd die er dit jaar in de wereld werd gelopen.