Nieuws

Gepubliceerd op maandag 20 juni 2011 om 11:25
Publiek, vrijwilligers en heel veel lopers. Stuk voor stuk trotseerden ze de uiteenlopende weersomstandigheden tijdens het elfde Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon Festival. Ook Dyveke Gardenier was de hele avond aanwezig, om alles op de gevoelige plaat vast te leggen. Vanaf de start van de Wavin 4 Engelse Mijlen tot en met de finish in het donker en in stromende regen op de Grote Markt. Hierbij een sfeerimpressie van een fantastische avond.
Gepubliceerd op zondag 19 juni 2011 om 21:23
Zet de jongeren van IRun2BFit bij elkaar op een parcours en je hebt de Wavin 4 Engelse Mijlen goed gevuld. Zo gezegd, zo gedaan. Naar het idee van oud Nederlands kampioen op de marathon Gerard Nijboer namen meer dan 1.000 jongeren uit het voortgezet onderwijs zaterdag deel aan de kortste afstand van het Zwolse Halve Marathon Festival. Plus alle andere deelnemers leverde dat een fleurig geheel op in de binnenstad met Jesse Nijboer (zoon van) als winnaar. Vlak voor de finish probeerde Annet van Raalten namens Sportief Zwolle iedereen op de foto te krijgen. Maar het waren er zo veel...
Gepubliceerd op zondag 19 juni 2011 om 18:08
Wind, zon, regen en veel hardlopers in kleding van alle kleuren van de regenboog. De fotografen, in groten getale aanwezig, die zaterdagavond verslag mochten doen van de elfde editie van het Zilveren Kruis Achmea Halve Marathon Festival konden zich naar hartenlust uitleven. Het was een kleurrijk geheel in de binnenstad van Zwolle. Sportief Zwolle stuurde Annet van Raalten naar de doorkomst in de Luttekestraat en de finish op de Grote Markt. Hier een verzameling foto’s van de langste afstand, de halve marathon.
Gepubliceerd op zondag 19 juni 2011 om 17:23
De strijd der Zwollenaren tijdens het Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon Festival is zaterdagavond door Joep Emmen gewonnen. De PEC-atleet finishte als 32ste op de halve marathon in een tijd van 1:16.51 en bevestigde daarmee zijn talent en vorm van de afgelopen weken. Achter wereldtoppers Wilson Kipsang en Flomena Chepchirchir, die beide een parcoursrecord vestigden, kwam Joep in nagenoeg droog weer over de finish. Dat was echter lang niet voor iedereen weggelegd.
Gepubliceerd op zondag 19 juni 2011 om 15:12
Voor de 8.500 deelnemers aan het elfde Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon Festival is het evenement ook echt een feest om te lopen geweest. Massa’s mensen uit Zwolle en omgeving kwamen zaterdag immers naar de binnenstad om ook dit jaar weer te laten zien waarom de Zwolse Halve Marathon nog altijd aan populariteit toeneemt. Zowel lopers als toeschouwers trotseerden wind en regen en maakten ook van de elfde editie er één die niet snel vergeten zal worden.
Gepubliceerd op zondag 19 juni 2011 om 14:43
Achter het loopgeweld van Kenianen, Tanzanianen, Marokkanen, Ethiopiërs, hebben ook vele Nederlanders zich zaterdagavond prima gemanifesteerde tijdens het Zwolse Halve Marathon Festival. Tussen artiesten, vrolijke muziek en beats en rijen publiek dat zich warm probeerde te houden in wind en regen, streden ook de BB-lopers uit Zwolle en andere wedstrijdlopers en recreanten om zo snel mogelijk te finishen. In het geval van de BB-lopers sneuvelden er zoals bijna bij elke wedstrijd weer vele records.
Gepubliceerd op zondag 19 juni 2011 om 13:09
De held van de Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon 2011 was niet alleen Wilson Kipsang, die het parcoursrecord aan flarden liep. De helden waren ook mannen en vrouwen als Judith van Holland, Paul Brugman en Rita Kloosterman, en al die duizenden anderen die door een krankzinnige wolkbreuk niet af te stoppen waren.
Gepubliceerd op zondag 19 juni 2011 om 12:04
De held van de Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon 2011 was niet alleen Wilson Kipsang, die het parcoursrecord aan flarden liep. De helden waren ook mannen en vrouwen als Judith van Holland, Paul Brugman en Rita Kloosterman, en al die duizenden anderen die door een krankzinnige wolkbreuk niet af te stoppen waren. Regionale en landelijke media schreven uitvoerig over de elfde editie van dit Zwolse loopfestijn.
Gepubliceerd op zondag 19 juni 2011 om 11:51
De held van de Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon 2011 was niet alleen Wilson Kipsang, die het parcoursrecord aan flarden liep. De helden waren ook mannen en vrouwen als Judith van Holland, Paul Brugman en Rita Kloosterman, en al die duizenden anderen die door een krankzinnige wolkbreuk niet af te stoppen waren.
Gepubliceerd op zondag 19 juni 2011 om 11:38
Daar sta je dan, tussen al die duizenden andere lopers die ook meedoen aan de 4 Engelse Mijlen van het Zwolse Halve Marathon Festival. De één heel uitgelaten, omdat hij zin heeft in de 6,4 kilometer lange afstand. De ander wat minder, omdat school hem verplicht mee te doen.