Nieuws

Gepubliceerd op zondag 12 juni 2011 om 13:39
Door het Zwolse Halve Marathon Festival van zaterdag 18 juni is de binnenstad die dag moeilijk bereikbaar. De afzetting van het parcours begint om 16.30 uur, wat waarschijnlijk leidt tot enige verkeershinder. Vanaf 18.30 uur is het parcours afgesloten voor verkeer. Tot circa 20.30 uur zal het verkeer gestremd zijn op de Burgemeester van Roijensingel - Groot Wezenland. Ook de stads- en streekbussen rijden anders als gevolg van het elfde Zwolse Halve Marathon Festival. Kijk voor meer info op www.bereikbaarheidzwolle.nl.
Gepubliceerd op vrijdag 10 juni 2011 om 10:27
Een voor Nederland uniek project SmartConnection gaat 18 juni tijdens de Halve Marathon in de binnenstad van Zwolle van start. Overgewaaid uit Zwitserland is er een nieuwe aanpak om het overmatige alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen. Bij SmartConnection staat een gezonde leefstijl voorop en verantwoord omgaan met alcohol is daar een onderdeel van. Deze aanpak gaat uit van belonen in plaats van verbieden, straffen of angst aanjagen. Ook laat het zien dat je zonder alcohol feest kan vieren en lol kan hebben.
Gepubliceerd op donderdag 9 juni 2011 om 14:11
RTV Oost verzorgt zaterdag 18 juni van 19.00 tot 22.00 uur een rechtstreekse radio- en tv-uitzending van de elfde editie van het Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon Festival. Voor het live tv-verslag wordt onder meer gebruik gemaakt van twee helikopters.
Gepubliceerd op dinsdag 7 juni 2011 om 09:07
Het is niet meer mogelijk om je nog in te schrijven voor de elfde editie van het Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon Festival, dat op zaterdag 18 juni 2011 wordt gehouden. Voor zowel de Zwolse Halve Marathon als de 4 Engelse Mijlen is de limiet bereikt. In totaal zullen er dit jaar dus zo’n 8.500 lopers aan de start verschijnen van het grootste loopfestijn van Zwolle.
Gepubliceerd op woensdag 1 juni 2011 om 15:35
Een groot aantal Wavin-medewerkers vestigt zaterdag 18 juni tijdens de Wavin 4 Engelse Mijlen de aandacht op de noodzaak om ieder kind, waar ook ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien. Circa honderd Wavin-medewerkers uit Nederland, België en Duitsland promoten het ‘Providing Essentials for Children’ partnership, waarin Wavin en Unicef samen werken aan water- en sanitatieprojecten in Azië en Afrika.
Gepubliceerd op maandag 30 mei 2011 om 12:12
De Stichting Halve Marathon Zwolle (SHMZ) is erin geslaagd om Coen Swijnenberg en Sander Lantinga naar Zwolle te halen. De twee populaire DJ’s van Radio 3FM verzorgen op zaterdag 18 juni van 17.00 tot 19.00 uur een twee uur durende DJ-show op het Lübeckplein, dat speciaal voor de gelegenheid voor één dag wordt omgedoopt tot ‘Lübeck-Loop-Plein’. Op het plein is (vanaf 16.00 uur) voorafgaand aan de Wavin 4 Engelse Mijlen en de Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon van alles te beleven op het gebied van hardlopen.
Gepubliceerd op dinsdag 24 mei 2011 om 10:42
De deelnemerslimiet van 4.000 hardlopers voor de Zwolse Halve Marathon van het Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon Festival is bereikt. De wens van de organisatie komt daarmee uit. En voor iedereen die het niet gelukt is om zich in te schrijven: meelopen op de Wavin 4 Engelse Mijlen is nog mogelijk of wees er op tijd bij volgend jaar! Natuurlijk is het ook altijd leuk om de deelnemers aan te moedigen op zaterdag 18 juni.
Gepubliceerd op vrijdag 29 april 2011 om 11:50
Het gaat hard met de inschrijvingen voor de elfde editie van het Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon Festival. Het grootste loopfestijn van Zwolle wordt weliswaar pas op zaterdag 18 juni gehouden, maar de deelnemerslimiet voor de Zwolse Halve Marathon is al bijna bereikt. Voor de twijfelaars is het nu dus zaak om snel een beslissing te nemen. De inschrijving voor de halve marathon wordt gesloten bij 4.000. Voor de Wavin 4 Engelse Mijlen kunnen 4.500 hardlopers zich inschrijven.
Gepubliceerd op donderdag 28 april 2011 om 10:53

De groep doet mee aan de 4 Engelse mijlen en de Zwolse Halve Marathon om geld bij elkaar te lopen voor zorgboerderij Molenzicht en de Zwolse afdeling van Youth for Christ. Meerdere Zwolse bedrijven juichen dit initiatief toe en hebben daarom besloten om professionele hardloopkostuums voor de Warmlopers aan te schaffen. Dinsdagavond liepen ongeveer 45 van de in totaal zestig trotse lopers min of meer een ererondje. Het tempo lag weliswaar nog niet zo hoog, maar door de professionele outfits zag het er wel ‘flitsend’ uit. Kijk voor meer info op www.warmlopers.nl.

Gepubliceerd op dinsdag 12 april 2011 om 15:46
Eén van de redenen waarom Wilson Kipsang is vastgelegd voor deelname aan de elfde editie van de Halve Marathon Zwolle, is de hoop op een nieuw parcoursrecord. De atleet uit Kenia heeft een persoonlijk record van 58.59 en dat is bijna twee minuten sneller dan de snelste tijd ooit in Zwolle: 1:01.51. Ook Jason Mbote, viervoudig winnaar in Zwolle, heeft aangekondigd op 18 juni weer van de partij te zijn, net als Ahmed Baday uit Marokko. De organisatie is verder nog met enkele andere atleten in onderhandeling over deelname in Zwolle.