Nieuws

Gepubliceerd op zaterdag 11 juni 2016 om 22:26
Richard Mengich is zaterdagavond voor het tweede achtereenvolgende jaar winnaar geworden van de Scania Zwolse Halve Marathon. De Keniaan voldeed de zestiende editie in een tijd van 1:00:37 en daarmee bleef hij twaalf seconden onder het oude parcoursrecord van Wilson Kipsang, gelopen in 2011. Albert Kangogo kwam in 1:01:36 als tweede over de meet en Edwin Kiptoo completeerde met zijn 1:02:02 het volledig Keniaanse podium. Helah Kiprop won de wedstrijd bij de vrouwen in 1:08:36.
Gepubliceerd op zaterdag 11 juni 2016 om 20:14 1 reactie
Arne Mulder heeft zaterdagavond de Wavin 4 Engelse Mijlen op zijn naam gezet. De Zwollenaar snelde naar een tijd van 20:25 en hield daarmee de concurrentie ver achter zich. Henk Smalbrugge kwam als nummer twee over de meet, terwijl Joep Emmen als derde eindigde. “Het was weer hartstikke leuk om te lopen en dit is zeker geen gekke tijd”, reageert Mulder kort na de race.
Gepubliceerd op donderdag 9 juni 2016 om 14:00
Alle startnummers voor de zestiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon zijn verspreid. Het overschrijven van het startnummer is NIET meer mogelijk. Ook niet op de dag zelf! In onderstaande lijsten zijn alle deelnemers (inclusief startnummer) vermeld. Het startnummer dient tijdens de Scania Zwolse Halve Marathon of de Wavin 4 Engelse Mijlen verplicht goed zichtbaar op de borst gedragen te worden. De organisatie wenst iedereen succes en vooral heel veel plezier!
Gepubliceerd op dinsdag 7 juni 2016 om 10:27
Wereldtopper Bernard Kipyego staat aankomende zaterdag aan de start van de zestiende Scania Zwolse Halve Marathon. De tweevoudig winnaar van de Amsterdam marathon heeft een persoonlijk record van 59.10 en geldt daarmee als een geduchte concurrent voor Richard Mengich, de favoriet in Zwolle. Vanuit Nederland is ook Koen Raymaekers van de partij.
Gepubliceerd op vrijdag 27 mei 2016 om 23:01
De organisatie van de zestiende Scania Zwolse Halve Marathon is er opnieuw in geslaagd een absolute wereldtopper aan te trekken. De wereldrecordhoudster halve marathon Florence Kiplagat maakt op zaterdag 11 juni haar opwachting in Zwolle. De Keniaanse is tweevoudig wereldkampioen. Het mannenveld is verder versterkt met de komst van Edwin Kiptoo, de winnaar van 2013.
Gepubliceerd op donderdag 26 mei 2016 om 16:05
Tot en met woensdag 8 juni 20.00 uur is het mogelijk om jouw startnummer via het online overdrachtsformulier op www.halvemarathonzwolle.nl/overschrijven over te schrijven naar een andere deelnemer. Ook kun je via het formulier - kostenloos - switchen van de Halve Marathon naar de 4 Engelse Mijlen. Niet andersom!
Gepubliceerd op dinsdag 24 mei 2016 om 16:56
De organisatie van de Scania Zwolse Halve Marathon mag dit jaar rekenen op koninklijke deelname. Het is namelijk zo dat er - net als voorgaande edities - ook dit jaar weer een grote groep medewerkers van Van Wijhe Verf deelneemt. En aangezien de Zwolse verffabrikant eerder dit jaar haar 100-jarig bestaan vierde, is het bedrijf inmiddels in het bezit van een koninklijke onderscheiding.
Gepubliceerd op dinsdag 24 mei 2016 om 12:21

Gepubliceerd op donderdag 12 mei 2016 om 13:27
Er kan geen deelnemer meer bij! Na de Scania Zwolse Halve Marathon zit nu ook de Wavin 4 Engelse Mijlen helemaal vol. De deelnemerslimiet van in totaal 8.500 hardlopers voor de zestiende editie van het Zwolse hardloopfestijn - zaterdag 11 juni 2016 - is bereikt. De organisatie heeft daarom de inschrijving vroegtijdig gesloten, inschrijven via de website www.halvemarathonzwolle.nl is niet meer mogelijk.
Gepubliceerd op woensdag 11 mei 2016 om 08:47
In de zestiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon is het ladies first. De nadruk ligt voor de wedstrijd op zaterdag 11 juni op het damesveld. Blikvanger bij de dames is de absolute wereldtopper en tweevoudig winnares Helah Kiprop. Bij de mannen zal de razendsnelle Richard Mengich zijn titel gaan verdedigen. Bij zowel de dames als de mannen wordt opnieuw een aanval op de heersende parcoursrecords verwacht.