Nieuws

Gepubliceerd op dinsdag 7 juni 2016 om 10:27
Wereldtopper Bernard Kipyego staat aankomende zaterdag aan de start van de zestiende Scania Zwolse Halve Marathon. De tweevoudig winnaar van de Amsterdam marathon heeft een persoonlijk record van 59.10 en geldt daarmee als een geduchte concurrent voor Richard Mengich, de favoriet in Zwolle. Vanuit Nederland is ook Koen Raymaekers van de partij.
Gepubliceerd op vrijdag 27 mei 2016 om 23:01
De organisatie van de zestiende Scania Zwolse Halve Marathon is er opnieuw in geslaagd een absolute wereldtopper aan te trekken. De wereldrecordhoudster halve marathon Florence Kiplagat maakt op zaterdag 11 juni haar opwachting in Zwolle. De Keniaanse is tweevoudig wereldkampioen. Het mannenveld is verder versterkt met de komst van Edwin Kiptoo, de winnaar van 2013.
Gepubliceerd op donderdag 26 mei 2016 om 16:05
Tot en met woensdag 8 juni 20.00 uur is het mogelijk om jouw startnummer via het online overdrachtsformulier op www.halvemarathonzwolle.nl/overschrijven over te schrijven naar een andere deelnemer. Ook kun je via het formulier - kostenloos - switchen van de Halve Marathon naar de 4 Engelse Mijlen. Niet andersom!
Gepubliceerd op dinsdag 24 mei 2016 om 16:56
De organisatie van de Scania Zwolse Halve Marathon mag dit jaar rekenen op koninklijke deelname. Het is namelijk zo dat er - net als voorgaande edities - ook dit jaar weer een grote groep medewerkers van Van Wijhe Verf deelneemt. En aangezien de Zwolse verffabrikant eerder dit jaar haar 100-jarig bestaan vierde, is het bedrijf inmiddels in het bezit van een koninklijke onderscheiding.
Gepubliceerd op dinsdag 24 mei 2016 om 12:21

Gepubliceerd op donderdag 12 mei 2016 om 13:27
Er kan geen deelnemer meer bij! Na de Scania Zwolse Halve Marathon zit nu ook de Wavin 4 Engelse Mijlen helemaal vol. De deelnemerslimiet van in totaal 8.500 hardlopers voor de zestiende editie van het Zwolse hardloopfestijn - zaterdag 11 juni 2016 - is bereikt. De organisatie heeft daarom de inschrijving vroegtijdig gesloten, inschrijven via de website www.halvemarathonzwolle.nl is niet meer mogelijk.
Gepubliceerd op woensdag 11 mei 2016 om 08:47
In de zestiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon is het ladies first. De nadruk ligt voor de wedstrijd op zaterdag 11 juni op het damesveld. Blikvanger bij de dames is de absolute wereldtopper en tweevoudig winnares Helah Kiprop. Bij de mannen zal de razendsnelle Richard Mengich zijn titel gaan verdedigen. Bij zowel de dames als de mannen wordt opnieuw een aanval op de heersende parcoursrecords verwacht.
Gepubliceerd op zaterdag 16 april 2016 om 15:01

Gepubliceerd op donderdag 31 maart 2016 om 13:22
De school die relatief (verhouding aantal lopers ten opzichte van het totaal aantal leerlingen) de meeste deelnemers op de been brengt bij de Wavin 4 Engelse Mijlen op zaterdag 11 juni, ontvangt een geldprijs van maar liefst 1.000 euro. Dit bedrag mag echter niet in de schoolkas verdwijnen, maar moet door de winnende school aan een door de school gekozen goed doel worden geschonken.
Gepubliceerd op maandag 14 maart 2016 om 13:18
Een groep hardlopers van het project On the Run, een initiatief van nationaal top-atleet Olfert Molenhuis, verschijnt zaterdag 11 juni aan de start van de Scania Zwolse Halve Marathon. De hardlopers laten zich sponsoren en zamelen geld in voor voedsel en veilig drinkwater voor mensen die noodgedwongen op de vlucht zijn in Jordanië. Ben jij geïnteresseerd in On the Run of wil jij ook een steentje bijdragen? Meld je dan aan op www.ontherun.nu.