Nieuws

Op zoek naar Zwolse ‘hardloophelden’
Gepubliceerd op donderdag 7 mei 2015 om 13:10

RTV Oost programmamaker Esther Rikken is een geoefend hardloopster. Haar hobby combineert zij met het maken van prachtige tv-reportages tijdens de voorbereidingen en in de Scania Zwolse Halve Marathon op zaterdag 13 juni. Tijdens de Zwolse Halve Marathon wil ze graag een aantal deelnemers met camera volgen. Kandidaten (m/v) moeten wel een ‘verhaal’ hebben om mee te doen aan het Zwolse hardloopspektakel.

Esther Rikken: “Ik ben op zoek naar mijn ‘Helden van Zwolle’. Loop jij op 13 juni de Scania Zwolse Halve Marathon met een bijzonder verhaal of voor een goed doel of sluit je een bepaalde periode in je leven af of is de hardloopwedstrijd onderdeel van een gezondere manier van leven? Misschien ben jij dan wel mijn ultieme held. Wil jij mijn held zijn? Meld je dan nu aan via e.rikken@rtvoost.nl. En wellicht ga je dan samen met RTV Oost richting de Halve van Zwolle 2015!”

RTV Oost verzorgt op 13 juni vanaf 19.15 uur een rechtstreekse radio- en tv-uitzending. De uitzending start met een verslag van de ‘Wavin 4 Engelse Mijlen’, gevolgd door de wedstrijdlopers op de halve marathon en een uitgebreid verslag van de recreatieve lopers. Er zal dus weer een camerahelikopter (vlak) boven Zwolle hangen. Voorop de helikopter is een zogenaamde ‘Wescam’ camera bevestigd die in de heli door een beeldoperator wordt bediend. De beelden gaan rechtstreeks naar de regiewagen in de Sassenstraat en vandaar via satelliet naar Hengelo om te worden uitgezonden.