Nieuws

Gepubliceerd op vrijdag 19 januari 2018 om 21:36
De organisatie van het grootste loopevenement van Zwolle heeft besloten ook aan de achttiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon drie goede doelen te koppelen. Zo kunnen de hardlopers tijdens de inschrijving er (geheel vrijblijvend) voor kiezen geld te doneren aan Care4BrittleBones, Empower en Hospice Zwolle. Elk goed doel ontvangt tevens vijftig startbewijzen, waarmee extra inkomsten kunnen worden gegenereerd.
Gepubliceerd op maandag 27 november 2017 om 11:15
De organisatie van het grootste hardloopevenement van Zwolle heeft besloten om ook aan de achttiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon, zaterdag 9 juni 2018, drie goede doelen te koppelen. Goede doelen die in 2018 in aanmerking willen komen voor ondersteuning - door de deelnemers van het hardloopfestijn - kunnen zich voor 15 december 2017 melden (inclusief motivatie) via info@halvemarathonzwolle.nl.
Gepubliceerd op donderdag 22 juni 2017 om 10:45
De snelste recreanten van zowel de Scania Zwolse Halve Marathon als de Wavin 4 Engelse Mijlen zijn woensdag bij Craft extra in het zonnetje gezet. De snelste drie vrouwen en mannen op beide afstanden werden door de sponsor van het Zwolse hardloopfestijn getrakteerd op een Craft-kledingpakket. In verband met andere verplichtingen waren helaas niet alle prijswinnaars present, maar de aanwezigen konden de extra prijsuitreiking zeer waarderen.
Gepubliceerd op woensdag 21 juni 2017 om 15:42
Hardloopgroep De Warmlopers heeft met de deelname aan de Scania Zwolse Halve Marathon een bedrag van ruim 35.000 euro bij elkaar gelopen. Dit werd dinsdagavond bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de cheques aan de goede doelen, te weten: Gift City en de boerderij van Nambikay. “De Warmlopers kijkt terug op een geslaagde avond”, zo meldt de groep.
Gepubliceerd op woensdag 14 juni 2017 om 09:52
Onder het genot van een hapje en een drankje hebben de winnaars van de Rabobank Business Run (Zwolse Halve Marathon) en de Craft Business Run (4 Engelse Mijlen) dinsdag bij Scania, hoofdsponsor van de Scania Zwolse Halve Marathon, hun prijzen in ontvangst genomen. Daarnaast kregen de drie goede doelen van de zeventiende editie ieders een cheque van 1.300 euro.
Gepubliceerd op zaterdag 10 juni 2017 om 22:01

Het is bijna een traditie dat De Vries tijdens de Scania Zwolse Halve Marathon als eerste Zwolse over de meet komt. Vorig jaar lukte het, het jaar daarvoor kreeg ze het voor elkaar en ook in 2017 kwam De Vries als eerste onder de finishboog door. Ze noteerde een tijd van 1:25:13 en daar was ze dik tevreden mee. “Ik heb echt heel erg lekker gelopen. Aan het einde raakte ik ietwat vermoeid, maar dat is ook wel logisch. Ik heb zo lekker in de cadans gezeten”, zegt De Vries, die zag dat ze de concurrentie ruim voor bleef. “Wat dat betreft hoop ik dat er volgend jaar weer tegelijkertijd wordt gestart. Nu loop je heel lang alleen en daar word ik best onzeker van, haha.”

Gepubliceerd op zaterdag 10 juni 2017 om 21:43

Op ongeveer twee kilometer voor de finishlijn achterhaalde de lange Keniaan Richard Mengich de koploopster Flomena Chepchirchir. Even sprak hij in het voorbijgaan met haar. Wat de twee in het Swahili met elkaar bespraken vertelt het verhaal van de wedstrijd niet. Maar zonder twijfel zal Mengich zijn bewondering hebben uitgesproken voor de 35-jarige Chepchirchir, die zaterdag voor de vierde keer de Scania Zwolse halve Marathon op haar naam schreef. Hiermee bevestigde zij haar status als parcoursrecordhoudster. Evenals Mengich, die met overtuiging de wedstrijd voor de derde keer op rij wist te winnen. Het was door de drukkende warme omstandigheden een zware wedstrijd voor alle deelnemers in de Zwolse binnenstad. De parcoursrecords bleven dan ook onbedreigd.

Gepubliceerd op zaterdag 10 juni 2017 om 20:07

Kort achter de winnaar kwamen twee lopers van Stichting Empower samen over de meet. Arne Mulder ging samen met zijn collega Danny Koppelman hand in hand over de finish en daarmee werd hun doel bereikt. Ze eindigden in 21:01 als tweede en derde. Koppelman, die kampt met een hersenaandoening, glunderde na afloop van oor tot oor. “Je bedenkt iets en dan lukt het ook nog”, vertelt Mulder. “Ik heb onderweg een paar keer gedacht: dit is ‘operation Koppelman’. Hij ging net na de start razendsnel met Joep Emmen mee en dus moest ik even opletten om hem bij te houden. Dit is geweldig”, zegt Mulder, die vooral het verhaal van Danny belangrijk vond. “Het laatste stuk was het heel druk, maar dit is echt gaaf. Echt gaaf”, aldus de hoofdpersoon.

Gepubliceerd op vrijdag 9 juni 2017 om 16:55
Alle startnummers voor de zeventiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon zijn verspreid. Het overschrijven van het startnummer is NIET meer mogelijk. Ook niet op de dag zelf! In onderstaande lijsten zijn alle deelnemers (inclusief startnummer) vermeld. Het startnummer dient tijdens de Scania Zwolse Halve Marathon of de Wavin 4 Engelse Mijlen verplicht goed zichtbaar op de borst gedragen te worden. De organisatie wenst iedereen succes en vooral heel veel plezier!